Sivut

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tuttu parivaljakko.

Sain tälle aamulle yllärinä vapaa-aikaa, kun mies lupasi telmiä Termiitin kanssa aamupäivän. Illaksi lähden vielä töihin, mutta hyvillä mielin kun oon saanut nyt aamun toteuttaa itseäni:) Napsauttelin kynnet ihan lyhkäsiksi ja viilasin muotoa. Nyt ne on taas neliskanttiset hieman pyöristetyillä reunoilla, just sellaset missä viihdyn!

Kun toukokuussa voitin Ida-Marian blogin arvonnasta vaaleanlilan Saffronin lakan (niiden muiden ihanien palkintojen joukossa), niin ajattelin että tälle lakalle tuskin tulee paljoa käyttöä. Kuitenkin kyseinen lakka on päätynyt kynsilleni kerta toisensa jälkeen, nopeasti laskettuna tämä on kuudes kerta! Tämän lakan paras kaveri on lakkahyllyssäni ja yhdessä nämä lakat ovat olleet kynsilläni mm. liukuvärjäyksen muodossa tässä postauksessa. Toinen asia, mihin en ikinä uskonut tykästyväni on eläinkuosit. Nyt oon ihan hulluna leopardikuvioon, niin vaatteissa, asusteissa kuin kynsilläkin!


Inspiraatio ja värimaailma on suoraan apinoitu Sonnen Liloista Leo-kynsistä. Tässä lilan ja leopardikuvioiden huumassa en vaan voinut jättää tilaisuutta käyttämättä, sillä mullahan oli kaapissa maailman parhaat lilat sekä Konadin M57 laatta sopivalla kuviolla;) Sopivan nopsat ja näyttävät kynnet sunnuntain kunniaksi!

Tämä postaus taisi nyt olla viimeinen (tai toiseksi viimeinen) ennen matkaa. Alanyassa kuulemma lämpötila siellä +30 celsiuksen huiteilla, että ei pitäis palella. Pääsenpähän vielä tälle syksylle kaivamaan holotkin kaapista, täytyy yrittää muistaa vielä kuvatakin ne siellä auringon paisteessa;) Vielä kuitenkin neljä työpäivää (iltaa) sateisessa ja syksyisessä Suomessa.. Jaksaa jaksaa!

lauantai 29. syyskuuta 2012

Syyslamaannus.

Pitkistä pitkin blogihiljaisuus tähän mennessä? Mulla on siihen ihan pätevä selitys, oon nimittäin diagnosoinut itselläni olevan hyvin pahanluontoinen syyslamaannus. Käytännössä se tarkoittaa sitä että mulla ois hirveä lista asioita, jotka pitäisi tehdä, mutta koska niitä on kasaantunut niin paljon niin en tiedä mistä aloittaisin. Iltavuoroputken ollessa päällä oon päättänyt päästää itseni helpommalla ja jättää kaikki tekemättä toistaiseksi. Tähän tehtävälistaan on kuulunut myös blogin päivitys, mutta Termiitti on pitänyt aamuisin hyvin huolen siitä, ettei mamma kerkeä koneelle ja iltaisin olen liian väsynyt kirjoittaakseni mitään hitusenkaan järkevää. Onneksi mulla on tähän vaivaani tiedossa ihan lääkekin, jonka uskon vakaasti toimivan. Ollaan menossa VIHDOINKIN ensi viikolla häämatkalle!<3 Viikko rentoutumista Alanyan lämmössä all inclusive-paketilla ja varmasti selättyy tämä lamaannus!

Teitä ihania lukijoita on tullut tässä hiljaisuudenkin aikana lisää, mieletöntä! Tasan 60!! Aivan mahtavaa että ootte roikkuneet mukana ja jaksaneet kommentoida, vaikka itse olenkin "laiskistunut" kommentteihin vastaamisessa. Jokainen saamani kommentti on kuitenkin mulle tärkeä ja yritän parantaa vuorovaikutusta blogissani, kunhan saan tämän lamaannuksen taltutettua!:)

Tällä viikolla oon jaksanut/kerennyt lakkaamaan kynteni tasan yhden kerran. Kynsille pääsi Essien Tour De Finance, joka näytti minusta pullossa hempeämmältä pinkiltä kuin kynsillä. Oikeammin värisävy on ehkä aniliininpinkki, jos sellaista sävyä nyt on edes olemassakaan:D Kuvat on otettu poikkeuksellisesti kännykän kameralla ja ovat täysin muokkaamattomia, joten lakan värisävy ei ole aivan edukseen näissä kuvissa.




Lakkasin kynnet eräänä aamuna alkuviikosta, kun Termiitillä oli ns. itsenäinen aamu, eli suostui leikkimään muuallakin kuin mun housulahkeessa roikkuen. Kerkesin tuossa itsenäistymisen ajassa lakata kynsille kaks kerrosta ja pikakuivattavat päälle. Mulla oli ajatus että koristelen kynnet töiden jälkeen, mutta ne ottivat työpäivän aikana sen verran osumaa, että päätin luopua ajatuksesta. Onhan tää ihan näyttävä näinkin, vai mitä?:) Vielä tälleen viiden päivän kynsillä olon jälkeenkin, kun jokusesta sormesta on palasia lohkeillut ja niitä on yritetty kiireessä peitellä uudella lakkakerroksella:D

En uskalla luvata, että kerkeänkö postaamaan enää ennen reissua. Lähdetään matkaan torstaina ja mulla on siihen asti iltavuoroa joka päivä, joten veikkaan että en kerkeä. Hirveästi ois päässä kokeilunarvoisia ideoita, mutta jospa ne odottaisivat siellä vielä matkan jälkeenkin. Blogin ja teidän lukijoidenkin ilahduttamisen suhteen mulla on myös muutamia ajatuksia, mutta palataanpa niihin sitten matkan jälkeen;)

Hyvää lauantaita!
Toivottavat Teanna ja Termiitti:)

perjantai 21. syyskuuta 2012

Hups!

Viikko sitten mun ostolakolle kävi pieni hups, kun törmäsin My dream nailsin blogikirppikseen. Sormet liikkuivat ihan liian vaivattomasti näppäimistöllä ja valikoimasta tuli ostohuumassa kotiutettua viisi lakkaa. Hyvin mä olenkin pysynyt syyskuisessa ostolakossani, että pidän tätä vaikka tsemppipalkkiona itselleni;D Sitäpaitsi kierrätyslakathan on aivan eri juttu kuin uutena ostetut?!


Tällainen rivistö sieltä kotiutui. China Glazen Sexy silhouette ja Long kiss, Misan Pink bling on my ring sekä  Wink, blink, let's get a drink ja Essien Tour de finance. Kävin sisäistä taistelua siitä, mikä uusista ihanuuksistani ansaitsisi päästä ensimmäisenä kynsille. Skittle olisi houkutellut, mutta lopulta päädyin kokeilemaan ensimmäistä kertaa Misaa.



Wink, blink, let's get a drink on kynsillä paljon ihastuttavampi lakka, kuin mitä pullo antaa ymmärtää. Oikean värisävyn saaminen kuviin oli haasteellista, enkä usko siinä kunnolla edes onnistuneeni, mutta toisaalta tämä lakka näyttäytyy valoisuudesta riippuen syvemmän tai kevyemmän sävyisenä (termistö taas hyvin hallussa:D). Pikainen googlettelu kertoi tämän lakan kuuluvan 2010/2011 talvikokoelmaan.

Kaksi kerrosta lakkaa riitti täyteen peittävyyteen, eikä tulos ollut huono ensimmäisen kerroksen jälkeenkään. Ainoa miinus lakalle tulee kapeasta sudista, jolla lakkaaminen oli melko töisevää. Tämä seikka on kuitenkin jo melkein unohdettu ja anteeksiannettu, koska lakka itsessään on niin syötävän hyvän värinen! Onneksi päädyin ensimmäiseksi kokeilemaan tätä lakkaa, sillä koristeluihin ei ole ollut koko viikolla aikaa ja tämä oli näyttävä ihan tällaisenaankin.

Mitä ostolakkoon tulee, niin se jatkuu tämän pienen hairahduksen jälkeen. Tosin mulla alkaa kynsinauhaöljy ja käsirasva loppumaan, niin ehkä samaan tilaukseen voi lakosta huolimatta mahduttaa jotain pientä koristelutarvikettakin. Sitähän ei lasketa, jos saan tuleen samoilla postareilla?:D

lauantai 15. syyskuuta 2012

Hopeista tunnelmaa.

Mä oon miettinyt ja pohtinut kauan aikaa, että mun pitäis täyttää leimauslakkarivejäni hopeisella yksilöllä. Oon kuitenkin yrittänyt pitää pientä ostolakkoa päällä tänä kuluvana kuukautena, koska ollaan menossa ens kuussa viimeinkin häämatkalle ja sinne tarvii tietysti shoppailurahaa. Harmi vain, että asetin ostokiellon koskemaan ainoastaan kynsitarvikkeita ja lakkoja, sillä rahaa on palanut kaikenlaiseen muuhun krääsään sitäkin enemmän. Kulutuksen määrä on siis aikalailla vakio;)


Löysin meidän lähikaupasta ylläolevassa kuvassa näkyvät ihanat tuikkukupit, ja koska tiesin niiden sopivan täydellisesti meidän leivinuunia koristamaan, oli ne pakko laittaa ostoskärryyn. Ne oli sitäpaitsi halvatkin, oli meinaan miehen vuoro kaivaa lompakko kassalla! Kupit on sisäpuolelta sellaiset metalliturkoosin väriset ja ulkoa päin huurteisen hopeiset (aika asiantuntevaa kuvailua:D). Minusta nuo tuikkukupit ovat niin ihanat, että oli pakko yrittää vangita niiden fiilistä kynsillekin. Pohjaksi valikoitui Rimmelin Sky High ja kuviot DRK-A- leimauslaatasta.


Niin kuin alussa jo mainitsin, niin mulla ei ole virallisesti yhtään hopeista leimauslakkaa. Onneksi hätä ei ollut kuitenkaan ihan mahdottoman suuri, koska Sally Hansenin Pedal to the Metal leimasi aika nättiä jälkeä valkoiselle paperille, joten uskaltauduin kokeilemaan sitä myös kynnelle. Värilakan päälle leimattuna Pedal to the Metal ei ollutkaan ihan niin vakuuttava. Kuvio kuitenkin erottuu, joten ei tästä nyt ihan fiaskoa tullut. Mieheni mielestä väri on "örkiä".  Ei taida tuo värisävyjen kuvailu kuulua meidän kummankaan vahvimpiin puoliin:D

Mulla jäi jotain pahasti hampaankoloon tämän lakkauksen kanssa. Ehkä se johtuu siitä, että tästä ei tullut jotenkin..tarpeeksi..jotain?! Ehkä hivenen liian tunkkainen lopputulos, kun hain sellaista syvän tunnelmallista? Vois kokeilla vielä näitä värejä toisin päin, hopeista alle ja turkoosilla leimat, ehkä se juttu ois siinä. Tartteekin varmaan lähteä testaamaan miten Sky High toimii leimailussa!

Illanjatkoja!:)

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Syksy.

Kerkesinpäs toteuttaa yhet syksyiset kynnet ennenku talvi puskee päälle!:) Täällä oli alkuviikosta jo ihan kunnon yöpakkasia, maanantaina töihin lähtiessä mittari näytti -4,6. Hrr. Pääsin myös ekan kerran testaamaan ainokaista OPIani ja täytyy todeta, että taitaa jäädä viimeiseksikin samalla. Nuo glitteriset lakat ei vaan mulle kolahda muutenko pullossa, kynsillä ne ei viihdy kovinkaan kauaa. Mulla on ollut muutenkin tarkoitus kuvata omistamani lakat omalle välilehdelleen, niin siinä samalla vois kuvata myös ne lakat, jotka olisivat valmiita siirtymään vaikka seuraavaan kotiin. Eli jos jollakin ois kiinnostusta lakkavaihtareille, niin kantsii pysyä kuulolla.. Tän projektin toteuttamisessa voi kyllä taas mennäkin hetki, että ihan hengittämättä ei kannata odottaa:D

Palataanpas päivän aiheeseen, eli syksyisiin kynsiin. Mulla oli päässä kuva kynsistä, joissa erilaisia ruskan värjäämiä lehtiä lepäilee ruohomatolla. Idea tuli ihan vaan ikkunasta ulos vilkaisemalla ja ajattelin että OPI:n Glow up already! voisi toimittaa nurmikon virkaa. Kokemattomana glitterilakan käyttäjänä aloin kerrostamaan lakkaa ja saihan sitä tosiaan useamman kerran kynsille sutia ennenkuin alkoi lähellekään peittämään kynttä. Parin ekan kerroksen jälkeen hoksasin kuitenkin, miten sudissa saa pysymään useamman kuin pari glitterihippusta kerrallaan ja usko syksyisten kynsien toteutumiseen palasi:) Lopputulokseen taisin kuitenkin tarvita seitsemän(?) kerrosta. Jos joskus käyttäisin tällaista lakkaa uudelleen, niin laittaisin ehdottomasti jonkun värilakan alle hermoja säästääkseni. Lehdet ruohomaton päälle sain kätevästi waterdecaleista:)



Kuvissa Glow up already! näyttää paljon tummemmalta kuin livenä. Sen siitä saa kun kuvaa yömyöhään pimeässä.. Googlettamalla löytyy kuitenkin lakasta totuudenmukaisempia kuvia, jos jotakin kyseinen lakka alkoi kiinnostamaan:)

Keskimäärin vähintään joka toisessa kynsiblogissa alkaa näkymään syksy kynsilakkojen väreissä ja koristelutyyleissä. Huomaan itsestänikin, että käsi hakeutuu lakkakaapilla syvempiin sävyihin kuin kesäkuukausina. Syksy on kyllä jotenkin ihanaa aikaa, kynttilöiden polttaminen on niin tunnelmallista pimenevinä iltoina. Lasi hyvää valkkaria ja levyllinen suklaata kuuluu tietysti myös tunnelmointiin. Voin suositella, oon kokeillut em. reseptiä tänään tulevia vapaapäiviä juhlistaakseni. Ihanaa syksyistä illan jatkoa vaan teillekin, mä lähden kokeileen josko tää tunnelma paranis toisella lasillisella;)

perjantai 7. syyskuuta 2012

Miehen valinta ja kompromissi.

Hyvää perjantaita! Hyvän tästä päivästä tekee yleisesti varmaankin se, että perjantai on monelle viikon viimeinen työpäivä. Mulle tämä päivä on hyvä siksi, että se on viikon ainoa vapaapäivä. Tänään on siis pitänyt yrittää kerätä voimia tuleviin työpäiviin, jotta jaksaa painaa ne viisi vuoroa seuraavat vapaat silmissä kiiltäen. Vähän tuntuu siltä, että eilisen 10-22 vuoron jälkeen tarvis enemmän kuin yhen lepipäivän, mutta onneksi huomenna meen kuitenkin vasta iltavuoroon. Jospa ens yönä sais hieman enemmän untakin kuin parina viimeisenä, kun viikonloppuisin on miehen vuoro hoitaa Termiitin yöheräämiset. Huomenna vois nukkua piiiitkään ja antaa poikien hoitaa keskenään aamutoimet:)

Kynsienlaittopuolella on ollut kiireisen viikon takia aika hiljaista. Toissailtana luotto kynsilakanpoistoaineeni (X-tra<3) sai kuitenkin töitä, kun vetskariviritelmät piti saada kynsiltä pois. Se mitä niistä oli jäljellä ois pitänyt kyllä kuvata. Potun nostaminen ja sipulin varsien katkominen ei ollu niille ihan parasta mahdollista hoitoa:D Poistettuani entiset lakat kynnet kaipas uutta lakkaa tilalle, koska värjäytymien vuoksi en kehdannut jättää kynsiä pelkälle aluslakalle. Tunsin kuitenkin suurta kyllästymistä katsoessani lakkavarastoani, enkä keksinyt mitä kynsilleni laittasin. Pyysin miestä valitsemaan värin. Ei yllättäny, että valinta oli punainen. Nostin sitten esille omistamani punaiset lakat, joita on tasan kaks kappaletta. Niistä mies valitsi tummemman vaihtoehdon, Rimmelin 60 Seconds- sarjan sävyn 300 Movie star. Nätti lakka, jonka ostin viime talvena pikkujouluja varten, joten lakatessa alko pakostakin soimaan päähän kaikki oikeen ajankohtaset laulut, niinku Petteri Punakuono ja niin edelleen..

Lakkaa laitoin kaks kerrosta ja päällyslakaksi Essien Matte about you:n, joka sai kolmannen mahdollisuutensa ja nosti pisteitään roimasti edellisestä. PolishDreamin Mialla oli ollut samaa ongelmaa Matte about you:n kanssa kuin mulla, eli ensimmäiseen kynteen tuli valkonen möhnäkerros. Mia vinkkasi mua pyyhkäsemään Matte about you:n sudin ensin puhtaaksi ja sitten ottamaan uutta lakkaa ja tadaa, ongelma ratkaistu!:) En tajua miksi en ite tajunnu tuota, aika päivänselvä juttuhan sen ois pitäny olla. Multa vissiin puuttuu se kuuluisa maalaisjärki, vaikka maalla asunkin.

Pari päivää nyt oon sitten kulkenut pelkillä yksvärisillä lakoilla, kun aikaa eikä energiaa koristeluun ole ollut. Tänään kattelin kynsiäni ja totesin että jotaki puuttuu. Mies sanoi, että hänen mielestä mulla on nyt kynnet kauneimmillaan, punaiset ilman mitään "hörsäkkeitä". Päädyin sitten koristelujen kannalta kompromissiin ja laitoin tarrat ainoastaan nimettömiin. Mun mielestä ihan hyvä kompromissi, eikä mieskään valittanut. Hopean väriset ruusut punaisen lakan kanssa on mun mielestä aika elegantti ja naisellinen yhdistelmä.



Tarrat on Wild & Mildin 3D tarroja. Niissä oli punaiset strassitkin valmiina, joten koristeluun ei mennyt kauaa aikaa. Kynnet on lakattu siis tosiaan toissailtana, joten mun mittapuulla voisin kehua tätä lakkaa kestäväksi, koska yleensä ne on ensimmäisen päivän jälkeen jo poistovalmiin näköset. Näitä korjasin parista kohtaa kärjistä, mutta muuten eivät vaatineet suurempia pelastusoperaatioita. Lisäksi laitoin vielä kerroksen päällyslakka. Jospa nämä kestäis vielä viikonlopun yli.

Huhhuh, huomaako tästä puheripulista etten oo kerennyt koneelle istumaan moneen päivään? Jospa tällä postauksella alkais oleen jo tarpeeksi pituutta, epäilen että jaksaako tätä kukaan lukea edes tässä mitassaan loppuun asti. Kiinnostaako teitä ylipäänsä tällainen jaarittelu, vai toivoisitteko mielummin enemmän kuvia? Mä en oo oikeen löytänyt sellaista kultaista keskitietä tässä jutussa, välillä tulee enemmän asiaa ja välillä muutama rivi tekstiä. Jos ei vastaväitteitä tule, niin jatkan tällä samalla linjalla millä on nytkin menty, eli sieltä missä aita on milloinkin matalin ja mikä tuntuu mukavimmalle ;)

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Halpa kopio.

Onnistumisen jälkeen on aika taas palata maanpinnalle ja feilata. Ei ihan totaalisesti kuitenkaan, koska erittäin hyvällä mielikuvituksella ja kaukaa katsoen voi räpellykseni vetoketju-maniksi tunnistaa:D Nää ois ehkä pitäny jättää tekemättä ja varsinkin postaamatta, mutta jos nämä mun onnettomien räpellysten julkaiseminen kannustais vaikka vähän harjoittelemaan enemmän tuota käsinkoristelua..

Vetoketju-manikyyriin oon törmännyt aina silloin tällöin blogeja selatessani. Viimeisimmän version bongasin Zigi Ztyle-blogista. Sigin toteutus oli niin upea, että oli pakko kokeilla kyseistä mania itsekin! Ei yllä ihan samalle tasolle, mutta ehkä nää on sellaset halpisverkkareiden vetskarit?:D


Vaikka mani ei onnistunutkaan, niin ainakin kynsille pääsi nyt pari hieman vähemmällä käytöllä ollutta lakkaa. Golden Rose matte 01, eli pinkki mattalakka ja Models Ownin Mushroom toimivat mun mielestä väreinä tosi kivasti yhteen. Tärisevällä kädellä maalailtu Kissin hopea lineri hyppii värien rajoilla miten sattuu, tehden samalla koko viritelmän melko sekavaksi. Päällyslakkana Cesarsin Rapid dry. Essien mattalakka olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta en ole vielä antanut sille anteeksi tätä, joten se sai jäädä vielä kaapin perälle häpeämään.

Seuraavaksi ilmainen vinkki pitkäkyntisille, jotka haluavat säilyttää pitkät kyntensä: Audin parkkivalon polttimon vaihtaminen ei ole suositeltavaa. Testattu on ja menetin pari kynttä ja sain muutaman kasan mustelmia kämmenselkään ja käsivarteen. Mieheltäkin homma otti muutaman asennusoluen ja rystyset oli verillä kummallakin.. Van tulipahan vaihettua! Samalla piti sitten lyhentää muutkin kynnet, mutta tää lyhyempi malli onkin oikeestaan parempi arkikäytössä. Malttais vaan pitää nää tässä mitassa, vaan kun sitä on niin laiska viilaamaan, että kerkiävät aina kasvaa liian pitkiksi.

Tulevalla viikolla ei sitten varmaankaan tule postausta ennenkuin loppuviikosta, koska mulla on iltavuoroja ja yks 10-21.30 päivä. Keskiviikkona on viikon ainoa aamuvuoro, mutta sekin ilta taitaa olla pyhitetty potun nostolle:D Vierailen kuitenkin bloggerissa kännykän välityksellä, etten ihan tipahtaisi sivistyksen kelkasta;) Kuulemisiin ja oikein mukavaa illan jatkoa kaikille mahtaville lukijoilleni, jotka jaksaa Teannalandiassa vierailla ja kommentoida mukavia!<3