Sivut

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

31DC2013 - Päivä 14: Kukat

Haasteen lähestyessä hitaasti mutta varmasti puoliväliä ajattelin, että on aika kokeilla taas jotain uutta kynsikoristelutekniikkaa. Nähtyäni nämä ihanat Belegwenin kynnet päätin itsekin rohkaistua vihdoista viimein kokeilemaan siirtofoliota.

Facebookin lakkaushaasteryhmästä sain idean pohjavärille, sillä tämän viikon aiheena ovat nudet kynnet. Valikoimani nudelakoista ei ole huikea, mutta sieltä löytyi tarpeisiini sopiva yksilö kuitenkin.

Kahden aluslakkakerroksen päälle aloin sutimaan kärsivällisesti Gina Tricon Nude Pinkiä. En ole ikinä saavuttanut tällä lakalla peittävää lopputulosta, enkä odottanut täydellisyyttä tälläkään kerralla. Muistan kyllä jonkun bloggaajan kehuneen saaneen peittävän pinnan kahdella kerroksella, mutta en tiedä onko se pelkkää legendaa. Itse lakkasin neljä kerrosta, eikä tulos ollut vieläkään täysin peittävä. Kokemuksesta tiesin, että sitä on turha odottaakaan, joten tyydyin vain mahdollisimman tasaiseen väriin. Lakkakerrosten päälle laitoin kerroksen pikakuivattavaa ja keräsin rohkeutta foliokokeiluun katselemalla välissä Rillit huurussa:)

Kuviona käytin Adeninasta tilattua mustaa kukkaista pitsikuviota, sitä samaa jota Belegwenkin käytti;) En voinut itselleni mitään, vaan minun oli pakko tilata kyseistä foliota melkein samoin tein, kun olin nähnyt sen hänen kynsillään! Näköjään innostus on tarttunut muihinkin kuin minuun, sillä tähän postaukseen linkkiä etsiessäni näyttäisi kyseinen folioarkki olevan varastosta loppu.

Siirtofolion käyttäminen oli suhteellisen helppoa jopa ensikertalaiselle. En saanut kuviota läheskään kaikkiin kynsiin ihan täydellisesti, mutta onneksi valitsin kuvioksi tällaisen aika paljon anteeksiantavan mallin. "Pilalle" menneet kynnet muistuttivat vähän rikkinäisiä verkkosukkahousuja!;D Suurin haaste tässä hommassa oli malttaa antaa folioliiman kuivua kunnolla. Jouduin kyllä melkein istumaan näppieni päällä, etten alkaisi sössimään foliota liian aikaisin kynnelle, mutta onnistuin malttamaan mieleni kaikkien paitsi yhden kynnen osalta. Epäilen kyllä, että siihen tuli sudittua innostuksissaan liian paksulti liimaa ja kuivumisaika ei siksi riittänyt kuten muissa kynsissä. 

Folio tarttui helposti taustasta kynnelle. Aloitin oikeasta kädestä ja aluksi koetin painella kuviota kiinni lyhytharjaksisella meikkisudilla. Sen osoittauduttua hommaan liian hellävaraiseksi otin käyttöön muovipäisen kynsinauhatyöntimen. Sillä sain aika hyvin kuvan asettumaan ja varsinkin reunat oli helppo työstää sen avulla. Peukalon kohdalla keksin kuitenkin itselleni sopivimman tyylin, jolla toteutin loput kynnet. Itselleni luontevimmalta tuntui painella kuvio ensin sormenpäällä suunnilleen koko kynnelle ja lopuksi kävin reunakohdat läpi kynsinauhatyöntimellä. Tällä tyylillä sain parhaimman tuloksen aikaiseksi, vaikkakaan en ihan täydellisesti onnistunut yhdenkään kynnen kohdalla.

Sössityn kynnen korjaaminen oli helppoa, irrotin vain sen foliolapun palasen (jota yritin väkivalloin painella kiinni ;D), annoin liiman kuivahtaa hetkisen lisää ja laitoin saman palasen uudelleen kynnen päälle. Ensimmäinen yritys ei vahingoittanut siirtofolion palasta ja toisella kerralla se tarttui helposti kiinni. Kuvion kohdistamisessa olisi kyllä ollut toivomisen varaa:D



Värivalinta onnistui mielestäni ihan nappiin! Tykkään tästä nudesta pohjasta ja mustasta kuvioinnista:) Nude Pinkin huono peittävyys ei haitannut kuvion alta ollenkaan, sillä pitsi hämäsi juuri sopivasti niin, että lakkapohja näytti peittävältä.

Siirtofoliota kohtaan tunteeni jäävät lämpöiseksi, vaikkei kuvio pysynyt kärsimättömänä kynnellä kuin hetken. Tässä kohtaa syyttävä sormi on kylläkin ihan itseäni kohden, sillä en laiskuuksissani laittanut kuin yhden päällilakkakerroksen, vaikka epäilinkin että toinen olisi voinut olla paikoillaan.

Pienenpieni harmitus jäi siirtofolioarkin koosta, sillä vaikka mielestäni käytin foliota suht taloudellisesti, niin arkista jäi kuviota enää varmaan yhden käden kynsiin. Harmi sinänsä koska tykkäsin niin kuviosta! Ehkä näiden arkkien onkin tarkoitus olla vain yhdelle käyttökerralle.. Jospa keksisin jonkun kivan yhdistelmän, mihin voin tuon jämäarkin vielä tuhlata. Ehkäpä luvassa on siirtofolioista skittletteä?;)

lauantai 23. marraskuuta 2013

31DC2013 - Päivä 13: Eläinkuosi

Kolmannentoista päivän teemasta oli jotenkin todella vaikea saada inspistä kynsien laittoon. Rajallinen mielikuvitukseni on pyöritellyt jo useamman päivän vain eri variaatioita seepra- ja leopardikuosista, muiden eläinten kuviointia en osaa tämän päivän kohdalla ajatellakaan. Loppujen lopuksi päädyin erittäin ennalta-arvattavasti leopardikuvioon. Koetin kuitenkin tehdä kuosista tällä kertaa hieman jouluisemman version.

Aikaisempia yrityksiäni leopardikuosista kynsillä löytyy klikkaamalla tunnisteista "eläinkuosit"-tägiä:)

Aloitin operaation lakkaamalla pohjalle China Glazen The Ten Mania. Lakka kuuluu kokoelmaan Wizard Of Ooh Ahz Returns ja minun kätösiini se päätyi työkaverini kirppisbongauksena. TTM on valkohopeapohjainen microglitteriä sisältävä yksilö, joka levittyi melko tasaisesti. Peittävyydestään lakka ei saa kehuja, sillä omille kynsilleni neljä kerrosta oli juuri ja juuri riittävästi. Ilman koristeluja olisin kaivannut viidennenkin kerroksen. Kipuraja peittävyyden suhteen ylittyy siis roimasti, mutta toisaalta en omista toista tämän kaltaista lakkaa, joten se saa toistaiseksi jäädä majailemaan kokoelmiini.

Leopilkut tein samaan kokoelmaan kuuluvalla, monen kynsiharrastajan THE joululakaksi ristityllä Ruby Pumpsilla. Ruby on punainen jellypohjainen lakka, jossa on runsaasti punaista microglitteriä. Minulla oli tämä aivan vasta kynsillä yksistään, jolloin se tietysti pääsi paremmin oikeuksiinsa. Yksistään Ruby peitti kahdella kerroksella, mutta tarvitsin vielä kolmannen kerroksen tasoittamaan väriä.

Pilkkuihin Ruby Pumps sopi hyvin ja lakan punainen hehku korostuu ihanasti mustilla kehyksillä, jotka tein ohutkärkisellä siveltimellä ja Gina Tricon Blackillä.




Jos nyt jotain tekisin toisin, niin luulenpa että siniset leopilkut olisivat sopineet myös hyvin yhteen The Ten Manin kanssa. Aika kiva yhdistelmä tuli myös tästä versiosta ja jos minulla olisi tiedossa pikkujouluja tälle illalle niin voisin hyvin osallistua nämä kynsilläni. Bileiden odotellessa ensi kuun puolella viettelemme koti-iltaa, mutta ainakin mieheni ja Termiitti saavat olla todistamassa näiden kynsien olemassaoloa:)

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

31DC2013 - Päivä 12: Raidat (viivat)

Tämän päivän kynsillä on ennemminkin viivoja kuin raitoja, mutta koska toteutan haastetta omaan tyyliini niin tuollaiset pikku lipsahdukset eivät hidasta menoa:D Olin oikeasti liian mukavuudenhaluinen alkaakseni taistelemaan teippien kanssa tasaisia raitoja saadakseni, joten piirtelin vapaalla kädellä viivoja Sammyn waterfall- manikyyrin ohjeita mukaillen.

Aloitin lakkaamalla pohjalle kaksi kerrosta Essencen L.O.L:ia. Olen esitellyt lakan tarkemmin haasteen neljännen päivän kohdalla, joten en nyt ala satuilemaan siitä enempää. Todettakoon, että lakka toimii edelleen hyvin ja on yhä yhtä ihastuttavan sävyinen kuin ennenkin:)

Pohjan kuivahdettua aloin piirtelemään eri pituisia viivoja kynnen tyvestä lähtien. Aloitin OPIn Flyllä, jolla vedin jokaiseen kynteen muutaman viivan ohuella siveltimellä. Saman tein China Glazen Secret Peri-Wink-Lellä. Lisäksi käytin kolmea eri sävyistä Kissin nail art- lakkaa, joilla vetelin randomisti eri mittaisia viivoja sinne mihin vielä mahtui ja vähän toisten päällekin. Alkuperäisessä versiossa viivat ovat jotakuinkin suoria, mutta minä halusin tehdä niistä hieman eläväismpiä ja lainehtivia. Toisin sanottuna en osaa piirtää suoria viivoja:D




Ekaksi kokeiluksi näistä tuli ihan kivat, vaikka tekniikka vaatiikin vielä harjoittelua. Värivalintoihin olen tyytyväinen:) Suunnittelin aluksi tekeväni viivat vain sinisen ja vihreän sävyillä, mutta ne olivat keskenään liian yhteensopivat ja kaipasin jotain erottuvaa lisäksi. Vaaleanliila nail art-lakka sopi mielestäni mukavasti joukkoon ja kultaiset viivat toivat lisää ulottuvuutta lakkaukseen.

Käytetyt lakat:
Essence- L.O.L (pohjalla)
OPI- Fly
China Glaze- Secret Peri-Wink-Le
Kiss Nail art- Turkoosi, lila ja kultainen

tiistai 12. marraskuuta 2013

31DC2013 - Päivä 11: Pilkut

Pilkkukynsiin sain inspiraation näistä Shinyn kynsistä, jotka hän oli luonut Sonian järjestämään Dot by Marc Jacobs- kilpailuun. Tuosta kilpailusta on jo yli vuosi aikaa ja ko. kynnet ovat siitä asti kummitelleet mielessäni, joten oli jo aikakin kokeilla niiden toteuttamista omille kynsilleni.

Alkuperäisidea on mielestäni hyvin kaunis ja elegantti, ihan niinkuin Marc Jacobsin Dot- tuoksun ulkomuotokin. Esikuvastaan nämä jäivät loppujen lopuksi aika kauaksi, mutta jotain samaakin näissä kuitenkin on. Vähän jäi kaivelemaan tämä suttuinen toteutus, mutta en saanut itseäni niin paljon niskasta kiinni että olisin ottanut kaiken alusta.



Lakkasin kynsien kärjet epäsymmetrisesti vähän kuin pilvimanikyyriä mukaillen. Aksenttikynsiin käytin Gina Tricon Blackia ja muihin Raspberryä. Kumpaistakin lakkaa riitti kaksi kerrosta. Muotoilin vielä kumpujen reunoja pilkkutikulla, sillä lakan sudilla en saanut niistä tarpeeksi pyöreitä.

Nimettömät pilkutin värikkäillä helmenpuolikkailla ja muut kynnet pilkkutikkua apuna käyttäen. Sain päällyslakalla levitettyä pilkkuja hieman ja aksenttikynnen pintaan jäi ikäviä päällyslakattomia kohtia. Jälkiviisaana huomasin, että aksenttikynsiin olisi kannattanut laittaa ensin pikakuivattaja ja sitten vasta helmet, niin noilta päällyslakkakraatereilta olisi vältytty. Virheistä oppii, toivottavasti:)

Vaikken ollutkaan tämän päivän haasteen toteutukseen täysin tyytyväinen, niin on tässä jotain hyvääkin. Mielestäni manikyyri imartelee kynsieni uutta muotoa ja aijonkin kokeilla samantyylistä lakkausta piakkoin uudelleen. Shinyn blogista saa muuten paljon ihania ideoita tämän mallisten kynsien koristeluun! Suosittelen tutustumaan jos et ole vielä käynyt visiitillä:) Siellä on myös ihana kynsikuva-galleria ja mietinkin, että laittaisin joskus ajan kanssa sellaisen pystyyn myös tänne Teannalandiaan. Mitäs tykkäisitte sellaisesta?

tiistai 5. marraskuuta 2013

31DC2013 - Päivä 10: Liukuvärjätyt kynnet (+muodon muutos)

Tämän päiväisessä haasteessa pääsin pitkästä aikaa liukuvärjäilemään. En tehnyt viime viikonlopuksi halloween-kynsiä, mutta nämä kynnet valmiiksi saatuani sormet näyttivät hetken aikaa sopivan täydellisesti siihen teemaan. On aika tyhmää jättää sormet suojaamatta teipillä sen takia, että ei viitsi nähdä vaivaa.. Koska se vaiva tulee loppusiivouksen määrässä kuitenkin. Vielä tyhmempää on skipata suojausvaihe silloin, kun liukuvärjäilee koko kynttä punaisilla sävyillä. Huoh, melkoiset sotkusormet sain ainakin aikaan, mutta onneksi sentään siinä sivussa tämän päivän haasteenkin!

Aloitin lakkaamalla pohjalle kaksi kerrosta China Glazen Scarletia. Scarlet on ihan ehdottomasti minun lempparipunainen, sillä se sopii paitsi jouluun, niin puhtaan värinsä ansiosta mihin tahansa vuodenaikaan. Scarletilla saa tehtyä tosi naiselliset kynnet ja juuri sellaisia teki nyt mieleni. Kaksi kerrosta ei riitä täydelliseen peittävyyteen, mutta tällä kertaa en sitä hakenutkaan, koska tiesin töpötteleväni sen päälle.

Scarletin kaveriksi valitsin China Glazen Merry Berryn. Töpöttelin kyseisiä lakkoja kostutetulla meikkisienellä kolmeen kerrokseen. Lakkojen sävyero oli minusta juuri sopiva ja liukumasta tuli luonnollinen. Minulla on ollut tapan suttailla liukuvärien päälle vielä jotain glitteriä, mutta nyt halusin jättää kynnet mahdollisimman yksinkertaisiksi ja antaa värien päästä oikeuksiinsa.




Minulla on ollut pitkään haaveena kokeilla miten mantelin muotoisen kynnet istuisivat kätösiini. Pidän paljon myös "talttamallista", mutta muutaman kynnen c-kaari on niin voimakas, että vaikka kuinka viilailin niitä tasaisiksi, niin ne näyttivät kuin joistakin kynsistä puuttuisi kulma kokonaan. Aikani tätä tilannetta kirottuani päätin, että kokeilen uutta muotoa heti kunhan saan tämän haasteen loppuun. No, viime viikolla peukalosta ja etusormesta katkesi sopivasti palaset pois kulmista, niin otin viilan käteen ja poistin kulmat myös toiselta puolelta. Yhden kynnen jälkeen olin tyytyväinen tulokseen ja niinpä viilailin kaikki kynnet mantelin muotoisiksi:) Täytyy sanoa että tykkään! Uudesta muodosta tuli pakkomielle saada kynsille punaista, joten tästä johtui päivän värivalinta. Jotenkin tämän malliset kynnet punaisella lakalla koristeltuna tuovat itselle todella naisellisen olon. Tekee mieli tuijotella kynsiä koko ajan:)

Mitäs te tykkäilette päivän kynsistä tai uudesta muodosta?:)

lauantai 2. marraskuuta 2013

31DC2013 - Päivä 9: Sateenkaarikynnet

Sateenkaarikynsien toteuttaminen on ollut tähän mennessä vaikein osa tästä haasteesta. Olen pyrkinyt toteuttamaan haastekynteni niin, että ne paitsi vastaavat päivän teemaa niin ovat myös itseni näköiset, eli sellaiset joissa viihdyn. Tähän mennessä olen pitänyt kaikista haasteeseen tekemistäni kynsistä, mutta nämä eivät miellyttäneet silmiäni yhtään.

En oikein tiedä mikä tämän päivän haasteen annossa tökki, mutta ideaa kynsille tuntui olevan mahdotonta keksiä. Lopulta päädyin simppeleihin ranuihin, joissa jokaisen kynnen kärki on lakattu eri sateenkaaren värillä. Rajoille töpöttelin hieman hologlitteriä tuomaan lisää blingiä. Glitterit ois melkein voineet pelastaa tilanteen, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Liikaa värejä ja liian levotonta meininkiä minun kynsilleni.




Sellaista nillitystä sateenkaaripäivästä. Toivottavasti liukuvärjäys onnistuu paremmin:)

Lakat peukalosta nimettömään:
China Glaze Scarlet
China Glaze Papaya Punch
OPI Need Sunglasses?
China Glaze Gaga For Green
China Glaze Secret Peri-Wink-Le
Glitterinä China Glaze Nova