Sivut

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lakkaushaaste: Uusi tekniikka

Tämän viikon lakkaushaaste rohkaisee meitä ryhmäläisiä kokeilemaan jotain itselle uutta koristelutyyliä. Omalta listaltani löytyisi useampiakin testaamattomia tekniikoita, kokeilematta ovat edelleen mm. water spotted (eli vesipilkkukynnet), kuivakukat, höyhenet, one stroke... Onhan näitä! Arpaonni sattui tällä kertaa statement- kynsille, joita voisi varmaankin tuttavallisemmin suomeksi kutsua roiskekynsiksi.

Olen käynyt ihastelemassa monta monituista kertaa näitä Sannun versioita, kuten myös Nannen ensimmäisen miitin kynsiä. Koitin ottaa tyttöjen kynsistä mallia, mutta ei ollutkaan ihan yksinkertaista koittaa saada kynnet sen näköiseksi, kuin niihin olisi roiskittu lakkaa sattumanvaraisesti, sillä tokihan sitä yrittää jaotella lakkaroiskeet niin, että se myös näyttäisi hyvältä! Suunnitelmallista kaaosta siis tavoiteltiin näillä kynsillä ja pienen harjoittelun jälkeen se jopa onnistuikin, ainakin paikoittain:)

Roiskekynnet rakentuivat niin, että aluksi sudin viivan tai pari Essien Chinchillyä kuhunkin kynteen. Kaveriksi roiskin väriä saman merkin The Girls Are Out:lla. Kun lakkojen rajat näyttivät mielestäni liian siisteiltä ja suunnitelmallisilta, niin tein vähän rosoisuutta lisää sutimalla lakkaa vastakkaiseen suuntaan ja hieman poikittainkin melkein kuivalla lakkasudilla. Raikkautta lakkaukseen hain taas valkoiselta lakkapurkilta ja mitäs muutakaan kynsille taas päätyikään kuin Ginan White. Lopuksi pilkuttelin vähän pallojonoja valkoisella sekä vähän tummemmalla ruskealla, Essien Don't Sweater It:llä.

Aksenttikynnen koristelin toisella kokeilemattomalla tekniikalla. Olen halunnut pitkään kokeilla pöllökynsien tekoa, mutta en ollut tähän mennessä koskaan keksinyt, että mihin lakkaukseen pöllöt yhdistäisin. Tein pöllön muodon reijänvahvistintarran avulla ja käytin vartaloon Don't Sweater It:ä, jota tarvittiin peittävyyteen vai yksi ainoa helposti levittyvä kerros! Pöllön masuun käytin Chinchillyä ja nokka ja varpaat ovat The Girls Are Out:ia. Tein pöllön siis samoilla väreillä, kuin roiskekynnetkin. Silmiin käytin Ginan valkoista ja mustaa.


Roiskekynnet oli aika hauska toteuttaa, kun sutimistekniikasta pääsi vähän jyvälle. Tässä lajissa tosiaan rosoisuus on vain hyväksi, joten ei yhtään haitannut, vaikka vasuri vähän täristikin lakatessa ;)

Pöllöä en lähtenyt yrittämään toiseen käteen, sillä tästäkin versiosta tuli vähän tällainen mulkosilmäinen :D Pienten yksityiskohtien maalailu ei tosiaankaan oo mun vahvinta alaa, mutta pitäähän sitä aina välillä koittaa josko sais jotain tunnistettavaa aikaiseksi. Termiitti ainakin tunnisti tuon otuksen pöllöksi, joten kaipa se etäisesti ainakin sellaista muistuttaa!;) Ihan kiva näitä on katsella, joten saavat edustaa kynsillä taas seuraavaan poistoainepurkin tapaamiseen saakka.

22 kommenttia:

 1. pöllö <3 mä just eilen mietin, että mitenköhän saisin pöllöjä taiteiltua kynsilleni, joten mun pitää ottaa ehdottomasti mallia näistä. Muutenkin tosi kaunis ja värimaailma näissä kynsissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla! Värimaailma on kovasti itsenikin mieleen:)

   Poista
 2. Hienot on pöllö kynnet. :) Kivat värit.

  VastaaPoista
 3. Hieno lakkaus ja söpö pöllö :)

  VastaaPoista
 4. Ihan sikasäpöt:D! Ja mätsäävät värit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tätä väriyhdistelmää olen aikonut kokeilla jo jonkin aikaa, nyt keksin sopivan koristelun missä niitä käyttää:)

   Poista
 5. Aivan ihanat värit olet valinnut ja toi pöllö on ihan yli söpö:o) Tämä kun on pöllö fani :oD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Pitäis harjoitella enemmänkin noiden pienten yksityiskohtien maalailua, ettei oma silmä keskittyisi aina vain noihin virhekohtiin kuviossa... Onhan tuo pöllö aika söpskä, kun ei liian tarkkaan katso :D

   Poista
 6. Ompas suloiset kynnet, toi pöllö on IHANA! ^__^

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanan hellyyttävä tuo pöllö! Ja nättiä jälkeä muutenkin (:

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanan hellyyttävä tuo pöllö! Ja nättiä jälkeä muutenkin (:

  VastaaPoista
 9. Siis nää on niiiin ihanat! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Ois näissä parantamisen varaakin kyllä, vähän käsi tärisi pöllöä tehdessä:D

   Poista
 10. Hienothan niistä tuli! Ja ihanihanpakko sanoa, et oon niin liekeissä, kun tuota statement-kynnet termiä on viljelty pitkin blogeja. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sannu:) Hih, statement- kynnet kuvaa näitä koristeluja hyvin, ei ihmekään että on saanut termi suosiota:) Mä yritin vähän suomentaa sitä enemmän omaan blogitekstiin istuvammaksi, mutta ehkä kaikkea ei tarviskaan suomentaa..

   Poista
 11. Wau! Tuo pöllö on ihan ylisöpö kaikkine mulkosilmineen, kuten pöllöt ylipäätään :)

  VastaaPoista
 12. Mun blogissa on sulle haaste :)

  VastaaPoista
 13. Nuot ois kelvannu helposti mullekin.
  Mikä toi Essie on? Ku oon jääny vähän ulapalle näitten kynsilakkojan kera... =D

  VastaaPoista