Sivut

perjantai 3. toukokuuta 2013

Kevätkeijuja

Toukokuun ensimmäinen postaus. Vapusta on jo pari päivää aikaa, muttei liene vieläkään liian myöhäistä julkaista kyseistä juhlaa varten tehtyjä kynsiä. Minulla olisi vanhempaakin postausmateriaalia koneella, mutta mieli sanoo, että toukokuu on aloitettava vappukynsillä, joten niillä mennään:)

Meidän perheen vapunvietto oli kaikkea muuta kuin railakas, hieman on muuttunut vappuperinteet tässä muutaman vuoden sisällä... Aattona mies täytteli meidän veroilmoituksia ja minä ulkoilin Termiitin kanssa vesisateessa sammakkoja metsästäen:D Iltasella Termiitin kummit tulivat lapsiensa kanssa kylään ja korkattiin meidänkin grillipation kesäkausi. Lapset ja naiset tosin pysyivät sisätiloissa, mutta miehet viihtyivät hyvin ulkona grillaten ja juhlajuomia nauttien, vaikka ilma oli kaikkea muuta kuin kesäinen. Loppuilta kuluikin sitten ruokapöydän antimien ääressä ja minulla viltin sisällä, sillä sain jonkun kevätfulnssan kannettavakseni ja se tulikin aika ryminällä päälle. Tänään alkaa jo olo helpottaa, onneksi, sillä kyllä kaksi päivää sängyn pohjalla makoillessa riitti aivan mainiosti.

Noniin, se siitä OT:sta. Tein nämä kynnet itseasiassa jo sunnuntaina, mutta ne kestivät melko hyvin eiliseen saakka. Halusin vapuksi jotain oikein keväistä kynsilleni ja onnistuinkin siinä aika mukavasti. Vieläkun tuo luontoäitikin tulis mukaan tähän keväthuumaan, eikä nakkelisi taivaalta vuoronperään rakeita, lunta ja vettä, vaan muistaisi näyttää sitä aurinkoakin välillä! Hyvät holotkin menee ihan hukkaan laatikonpohjalla maatessa, vaikka nyt alkaisi olemaan jo ihan selkeesti aika päästää niitäkin kynsille.

Keväistä lakkausta miettiessä pyörittelin päässäni ajatusta kirkkaanvärisestä ranskiksesta tai liukuvärjäyksestä. Päädyin liukuvärjäykseen siksi, että kynnet ovat bufferoinninkin jäljiltä vielä vähän värjäytyneet, enkä kestä että kynnen epätasainen väri pilaa hyvän ranskiksen. Töpöttelin kynnen kärjistä liukuvasti tyveä kohti Color Clubin Daisy Does It:llä suoraan aluslakan päälle. Kolmen töpöttelykierroksen jälkeen kärjet kuulsivat vielä jonkin verran läpi, mutta ei häiritsevästi vaan jotenkin se toi lisää keveydentuntua tähän lakkaukseen. Lopuksi vetäisin koko kynnelle kerroksen China Glazen Fairy Dustia kimallusta antamaan:) Kuten kuvista näette, en kuitenkaan tyytynyt pelkkään liukuväripohjaan, vaan mukaan piti saada vähän siirtokuviakin.Nämä keijukaissiirtokuvat ovat pölyttyneet laatikossani jo ihan liian pitkän aikaa. Katsokaa nyt, onhan ne suloisia!:) Tosiasiassa oon dissannut näitä siksi, että nämä tulivat isommassa erässä ja pikavilkaisulla tulkitsin nämä vain vihreäkeltaisiksi perhosiksi, enkä ole oikein talven aikana perhossiirtokuvista innostunut. Näitä kynsiä varten aloin tarkastelemaan siirtokuvavarastojani tarkemmin ja silloin vasta huomasin, että ne olivatkin keijukaisia ja sopisivat täydellisesti tähän keväiseen lakkaukseen:)

Tykkäilin itse kyllä aika hulluna näistä kynsistä! Näistä tuli minusta kivan keväiset ja raikkaat. Keltainen kynsilakka on aika harvinainen näky kynsilläni, mutta DDI on niin herkullinen lakka, että sitä tulen käyttämään varmasti jatkossakin! Lopuille keijukaiskuvioillekin tulee varmasti kevään ja kesän mittaan käyttöä, jos ei omilla niin sitten jonkun toisen kynsillä:)

Mitenkäs teidän vappu sujui? Otitteko juhlaa vastaan varta vasten tehdyissä kynsissä?:)

Ps. Näillä kynsillä otin osaa Lakkaushaasteeseen numero 4, eli vappukynsiin:)

8 kommenttia:

 1. kynnet on tosi söpöläiset :3

  VastaaPoista
 2. Wau mitkä kynnet! Kyllä nuilla kynsillä pitäis saada houkuteltua aurinko esiin ;)
  Täällä vappu suijui kotosalla, ystävän lapsen kanssa leikkiessä merirosvoleikkejä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä taisin houkutella enemmän räntäkuuroja kuin aurinkoa:D Tänään, kun oon ollut lakatta, niin aurinkokin on uskaltanut näyttäytyä..
   Tuohan kuulostaa just oikeenlaiselta vapun vietolta!;)

   Poista
 3. Keväiset ja kauniit:) Katoin myöskin ensin, että perhosia mtuta eipäs ollutkaan.

  Vappu oli ja meni, aika evvk juhla jo tässä vaiheessa elämää. Kynsiäkään en viitsinyt alkaa väsäilemään vaan olin niissä mitkä sattui sillä hetkellä olemaan. Eikä niitä kukaan olisi päässyt näkemäänkään kun makoilin viltin alla leffaa tuijottaen koko aaton:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Eipä minunkaan vappukynteni päässeet maailmalle tutuksi, kun vapputorilla käynti muuttui peiton alla pötköttelyksi. Muuten ei ole vappu minullekaan niin tärkeä, mutta Termiitti oli niin innoissaan serpentiineistä ja ilmapalloista, että väkisinkin tuli itsellekin vähän vappufiilis:)

   Poista
 4. Ihanan aurinkoiset! Omat vappukynnet olivat tällä kertaa pikapikaa edellisenä iltana tehdyt väkerrykset vanhojen lakkausten päälle.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia:)
   Pikalakkaukset on joskus muuten yllättäen parempia kuin ne, joihin tulee tuhlattua ihan liikaa aikaa ja tuskanhikeä. Nääkin oli tosi nopeet tehdä ja silti tykkäsin näistä enemmän, kuin monista muista, joiden tekemiseen oon panostanut ihan täysillä:)

   Poista