Sivut

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

ABLECS15- Puolivälin päivitys julkaisemattomista lakkauksista

The Finnish(able) Nail Art Challengen kevätversio on edennyt jo yli puolenvälin ja huomenna starttaa jo haasteen kymmenes viikko. Ajatelkaas, näin nopeasti se kevät etenee!:) Olen omasta osallisestumisestani ylpeä, sillä olen pysynyt haasteen aikataulussa toteuttaen joka viikolta vähintään toisen teemoista. Jeij!

Haasteen aikana olen onnistunut toteuttamaan useammatkin itseäni miellyttävät lakkaukset, mutta joukkoon on mahtunut myös feilanneita tai muuten vaan niin "tylsiä" tai "perus"lakkauksia, etten ole viitsinnyt niistä erikseen blogiin asti raapustella. Nyt kun puolivälin rajapyykki on ylitetty, niin ajattelin nollata saldon ja kerätä samaan postaukseen kaikki vähemmälle huomiolle jääneet haastelakkaukset kuluneiden kahdeksan viikon osalta. Kaikki nämä lakkaukset olen esitellyt jo Instagramin puolella, joten siellä minua seuraaville ei ole valitettavasti luvassa mitään ennen näkemätöntä.


Ensimmäinen julkaisematon lakkaus löytyy haasteviikolta kaksi, jolloin teemana oli harmaan sävyt. Minulla oli kiva visio harmaasta ombresta, mutta se tökkäsi toteutusvaiheessa sävyjen puutteeseen. Koetin silloin luoda itse uusia harmaan sävyjä sekoittamalla Misa Grey Mattersiin alustalla hieman mustaa, mutta loppujen lopuksi kynsilläni oli ombren sijasta epämääräinen harmaamustien sotkujen kerho.

Seuraavaksi kokeilin liukuväriä harmaalla ja mustalla, mutta lopputulos oli liukuvärin teknisestä onnistumisesta huolimatta niin tunkkainen, etten pitänyt siitä ollenkaan. Sitten päätin pelata varman päälle ja tehdä pohjat Misan Grey Mattersilla ja China Glazen Fairy Dustilla. Onneksi otin tästä vaiheesta kuvan ennen saunaan menoa, sillä onnistuin ruttaamaan lakat ennen kuin edes olin kunnolla kerennyt päättää koristeluista. Lopulta turhaantuneena esittelin tämän lakkauksen pohjaksi tarkoitetun yhdistelmän vastauksenani annettuun aiheeseen. Shades of grey, tässähän niitä.


Viikolla kuusi pyydettiin kynsille sutimaan pelkkää violettia. Näidenkin lakkausten taustalla on taistelu hienosta visiosta ja sen toteuttamisen epäonnistumisesta. Suunnitelmissani oli mennä kopiointilinjalla ja toteuttaa Sannun ihanista pilvi-ombre-kynsistä oma versioni violetin sävyillä.

Suunnitelmani meni vikaan siinä kohti, kun pilviä piti alkaa maalailemaan. Se ei ollutkaan niin helppoa kuin ajattelin, enkä suostunut hyväksymään  kynsilläni epämääräisen möhkäleisiä pilventötteröitä. Tämänkin idean kanssa kävi siis niin, että muutaman turhauttavan yrityskerran jälkeen vaihdoin taktiikkaa ja menin sieltä, missä aita on vieläkin matalammalla. Vaihdoin etusormen vaaleanvioletin lakan samaksi nimettömän kanssa ja tökkäilin pilkkutikulla keskisormien kynsiin kukkasia. Ihan kiva, mutta ei ollenkaan sitä mitä lähdin hakemaan, joten lakkaus jäi silloin esittelemättä.

Lakkoina käytin China Glazen Sweet Hookia, OPIn A Grape Fit:ä sekä Essencen Break Troughia.


Seitsemänneltä haasteviikolta löytyy lakkaus, johon käytin teeman mukaisesti yhtä eniten käytettyä lakkaani. Useinmiten kynsilleni päätyvä lakka on Gina Tricon White, jota käytän keskimäärin joka toisessa tai kolmannessa lakkauksessa aksenttikynnellä.

Tämän lakkauksen idea (lainattu @badgirlnails :lta) ja värivalinnat miellyttivät itseäni kovasti, mutta pienet virheet ja mokailut kostautuivat niin, etten silloin keksinyt näistä oikein mitään kivaa sanottavaa. Näin jälkeenpäin katsottuna lakkaus näyttää ihan kivalle, enkä ihan kaikkia silloin ärsyttäneitä asioita enää muistakaan. Suurin tympääntymisen aihe taisi olla tuon vinyylillä tehdyn negativespacen suttuisuus, joka ei kylläkään kuvasta niin pahasti edes erotu.

Tähän lakkaukseen käytin Whiten lisäksi OPIn I Just Can't Cope-Acabanaa, kelmutustekniikkaa, niittejä sekä kynsivinyyleitä.


Nämä ovat myös seitsemänneltä haasteviikolta. Näköjään en sillä viikolla ollut ihan iskussa..

Käytin pastelliseen liukuvärjäykseen Gina Tricon Candy Pinkiä sekä kahta frankenia, jotka olen tehtaillut joskus pari vuotta sitten ja nimennyt mieheni ja poikani mukaan. Postaus frankeneista löytyy arkistojen kätköistä, mutta vierailkaa siellä vain omalla vastuulla!:D

Eipä tästä lakkauksesta jäänyt jälkipolville sen suurempaa tarinaa kerrottavaksi. Ihan kiva liukuvärjäys kolmella värillä. En viihtynyt, liian hempeät. En onnistunut myöskään koristeluissa, joten lakkaus ei ollut kovinkaan pitkäikäinen.

Candy Pinkin lisäksi lakkaukseen päätyi Teannan omat lakat nimiltään Termintti sekä Lumimies.


Kahdeksannen viikon Monochromatic-teemaan vastasin tällä lakkauksella. Yksi sana riittää kertomaan fiilikseni tästä toteutuksesta, PLÄÄH! Vieläkään ei irtoa tästä lakkauksesta sen kummempia reaktioita. Tylsä ja epäonnistunut, en tykkää.

KBShimmerin Mint-al Vacation on ihana hololakka, mutta valitettavasti ei sopinut yhtään ihonvärini kanssa yhteen. Koitin korjailla tilannetta leimoilla, mutta kuten kuvasta näkyy, tai pikemminkin ei näy, niin en onnistunut yrityksessäni pelastaa lakkaus tylsyyskuolemalta, sillä sävyt sulautuivat toisiinsa liiankin hyvin. Leimat ovat kukonaskelkuviota DRK-A- laatalta ja leimattu Konadin Hepburn Bluella. Kyllä ne sieltä juuri ja juuri erottuu, jos tietää niiden olevan siellä :D

Huhhuh, siinäpä ne esittelemättömät olikin. Toivotaan haasteen loppupuoliskolle hieman enemmän onnistumisia!:) Täällä on vaan koko perhe ollut toista viikkoa flunssan kourissa, niin en ole pahemmin edes lakkaillut viime päivinä, mutta jospa tulevalla viikolla löytyisi taas enemmän aikaa rakkaalle harrastukselle.

2 kommenttia:

  1. Mie en niinku näe mitään vikoja missään näissä lakkauksissa! :P Sitäpaitsi noi seitsemänneltä haasteviikolta olevat kynnet on aivan mielettömän upeat! ♥ Niin kerta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nanne:) Ja kiva kun kävit kommentoimassa! On vähän ollut kirjoitusinto hakusessa, mutta aina on kivempi tulla kirjoittelemaan jos joku joskus kommentoikin :P

      Poista