Sivut

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Koko kynnen painajaiskuvat

Ostin kerrattain jostain hetken mielijohteesta setin kokokynnen tarroja kynsikoristekirppikseltä. Omat kokemukseni tarroista ylipäätään eivät ole mitenkään hirveän hyviä, mutta siskollani on myös onnistumisen kokemuksia koko kynnen tarroista. Siskoni harrasti myös kynsitaidetta jossain määrin ennen lapsiensa syntymää, mutta nykyään hän pyrkii saamaan nätit kynnet pienellä vaivalla ja hyvälaatuiset koko kynnen tarrat ovat tarjonneet hänelle sen mahdollisuuden. Toki hänkin on törmännyt huonoihin merkkeihin niiden muutaman laadukkaan lisäksi, mutta sinnikkäällä kokeilulla hän on löytänyt ne toimivimmat merkit itselleen.


Oikeastaan voisinkin syyttää siskoani tästä ostoksesta. Hänellä on ollut niin nättejä kynsiä ja kuulemma pienellä vaivalla, joten tottakai minunkin piti päästä kokeilemaan kyseistä koristelumuotoa! Kolmivuorotyön, lapsen ja kodinhoidon lisäksi ei aina riitä aika monimutkaisiin koristeluihin, vaikka haluaisikin nähdä kynsillään muuta kuin yksivärisiä lakkauksia. Niinpä ajattelin, että kokeillaan nyt sitten näitä ja jos ovat hyviä niin voisivat toimia hätävarakoristeluina silloin, kun on tarve saada näyttävät kynnet nopeasti.

Ostamissani tarroissa oli monenlaisia kuosivaihtoehtoja, mutta painottuivat kuitenkin enemmän kukkakuvioihin. Halusin kokeilla ensimmäiseksi noita mustalla pohjalla olevia ruusuja, sillä niistä tuli mieleen eräät housut, joita pidin paljon lapsena :D

Tarraliuskat olivat pakattuina muovikääreisiin ja sen revittyäni aloin pinseteillä raapimaan kuvaa arkista kynnelle. Ihmettelin, että miksi pinsetin kärjet eivät tapaa tarran reunaa ja aloin tutkimaan liuskaa tarkemmin. Lähempi tiirailu paljasti "tarrat" koko kynnen siirtokuviksi. Jippii, niitä olenkin halunnut kokeilla ja vaikka olinkin avoimin mielin astumassa tarrojen maailmaan, niin yhtään ei harmittanut saadakin sen sijasta koko kynnen siirtokuvia! Kunnes...


Kuvat irtosivat taustasta nätisti pienen liotuksen jälkeen. Asettelin kuvaa jonkin aikaa kynnelle ja iloitsin siitä, ettei se jumahtanut heti paikalleen, vaan antoi säätövaraa kuvan asettelulle. Totutusti painelin kuvaa vielä paikoilleen talouspaperin palasella. Mutta mitä ihmettä, kuva ei tarttunutkaann, ei sitten ollenkaan! Kokeilin vielä uudelleen, mutta samalla lopputuloksella. Tarkastelin kuvaa paremmin ja mietin, että olinkohan sittenkin erehtynyt luulemaan tarroja siirtokuviksi ja vain liottanut liimat pois kuvan takaa? En uskonut tähän vaihtoehtoon, mutta en ymmärtänyt mikä hommassa on vialla.

Hylkäsin ensimmäisen kuvan ja toivoin, että se oli vain huono kappale. Seuraavalle kuvalle kävi kuitenkin samalla lailla; kuva irtosi nätisti ja pysyi ehyenä, mutta minkäänlaista tarttumapintaa sen taustapuolella ei ollut, joten se vain liukui kynnellä edestakaisin. Halusin kuitenkin väen vängällä saada nämä nätit kuvat kynnelle, joten kokeilin kuvan kiinnittämistä päällyslakan avulla. Sudin nätisti Konadin päällyslakkaa kuvion päälle ja sain sen lopulta pysymään kynnellä. Kuvioon tuli kuitenkin rumia ilmakuplia ja reunat hieman sulivat päällyslakan vaikutuksesta. Lakkaussuunnan vuoksi kuvio myöskin valui vähän kärkeä kohti, jolloin valmis kynsi näytti siltä, kuin siinä olisi jo valmiiksi useamman päivän kasvuraja.


Viimeisenä pelastusyrityksenä täytin "kasvurajan" Gina Tricon Blackilla, luoden näin eräänlaisen ruffian manikyyrin, mutta käänteisessä järjestyksessä toteutettuna. Muihin kynsiin olin jo ennen siirtokuvakokeiluja lakannut samaisen merkin Raspberryä.

Kaukaa katsottuna kynnet olivat ihan kivan näköiset, mutta lähitarkastelussa häiritsi "ruffianin" epätasaisuus puhumattakaan siirtokuvien kuplista, rutuista jne. Koristelut toteutin ainoastaan vasempaan käteen, sillä vasurilla kuvan taiteilu ja kiinnitys oikeaan käteen ei onnistunut millään. Lopulta olin niin kyllästynyt koko painajaiskuviin, että kuvaamisen jälkeen lakat lähtivät vaihtoon.

Oletteko törmänneet ensimmäisen kuvan kaltaisiin tarroihin/siirtokuviin? Luulisin näiden olevan jotain eBay-kamaa, mutta täysin varma en ole koska kirppikseltä nämä kotiutin.. Olisi kiva kuulla, jos joku on em. tuotteilla onnistunut tekemään katseenkestävät kynnet, myös muunlaiset kokemukset kiinnostavat. Olikohan vika käyttäjässä vai tuotteessa? Valaiskaa mua, jos olen toiminut näiden kanssa ihan väärin, sillä sekin on mahdollista!:D

16 kommenttia:

 1. En ole vielä uskaltanut koittaa koko kynnen tarroja tai siirtokuvia. Vaikuttaa niin hankalalta touhulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kokeilun perusteella en kyllä suosittelekaan:D

   Poista
 2. Apua. Kuulostaa tuotteelta, jota aion vältellä jatkossakin:P Ihan nättejähän nuo on mutta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Pari muttaa liikaa näissä! Aijon kyllä kokeilla vielä joskus jotain siskoni suosittelemaa settiä, mutta jos kokemukset niistäkin on huonot, niin jätän tämän homman kokonaan muille.

   Poista
 3. Ihan ekana tuli mieleen; "auts", mutta jälkiviisaana voi varmaan todeta ettei kukaan niin läheltä ja kriittisesti kynsiäsi katsele että huomauttaisi tarrojen/siirtokuvien pienistä epäesteettisyyksistä. Kokeilitkos laittaa kuvan märän pohjalakan päälle, antaa kuivahtaa ja päälle päälle päällyslakka? Entäs siirtokuvien erikoisliima? Nätit kyntesi kuitenkin on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että itse niitä kynsiä katselee kriittisemmin kuin kanssatallaajat.. En vaan kestä mitään epätasaisuuksia kynnellä, vaan mulla tulee pakkomielle repiä ne pois:D
   En kokeillut märän lakan päälle. Voisi toimiakin jotenkin, mut menee kyllä melko työlääksi, kun kuvat pitäis ensin liottaa ja kuivata ja sitten asettaa kynnelle. Siinä katoaa kyllä aika äkkiä se idea "helposti näyttävistä" kynsistä.
   En oo kuullutkaan mistään siirtokuvien erikoisliimasta?:O Tarkoitatko nyt kumminkin folioliimaa, vai oonko missannut jotain? Saa valaista tyhmää!:)

   Poista
 4. Minulta löytyy pari arkkia kokokynnen tarroja, mutta en ole vielä tutustunut niihin :)

  Sinulle on haaste: http://laatikollinenlakkaa.blogspot.fi/2013/08/haaste-nain-muokkaan-kuviani.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeileppa ihan mielenkiinnosta! Raporttia odotellessa.. ;)
   Voi eei, mä olin jo toivonut ettei kukaan haasta, nää mun muokkaustaidot on niin uskomattoman surkeat :D Katsotaan jos saan aikaiseksi jotain selitystä.. Kiitos kuitenkin huomiosta:)

   Poista
 5. Kauniit kynnet! :) jei, olin sadas lukija!

  http://www.newhobbynails.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Miusta noi valmiit kynnet näyttää kivoilta :)
  Mie taistelin joku tovi sitten niiden kokokynnen tarrojen kanssa ja EI KIITOS enään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voi olla ettei tästä ihan omakaan lemppari tule :D

   Poista
 7. Mää tuhosin myös satsin yksiä koko kynnen siirtokuvia, kun ne ei vaan halunneet asettua ilman ryttyjä. Olisivat kiinnittyneet, mutta ilmeisesti oman kynnen pinta oli liian kaarevan niille. Never again, pitäis pari viimestä liuskaa laittaankin myyntiin. Idealtaan kyllä tosi ihanat kynnet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä kans aika kaarevat kynnet, että voi olla vaikka laadukas setti löytyisikin, ettei niitä näihin kynsiin ilman ruttuja saa.. Mutta aijon vielä toisen mahdollisuuden antaa!:)

   Poista
 8. Kerran onnistuin, toisella kerralla en. Mikä meni pieleen, niin en tiedä:D?

  Ja hei olen uusi lukijasi, mukava alkaa seurata blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ehkä kolmas kerta toden sanoo?:D
   Tervetuloa ja toivottavasti viihdyt!:) Täällä on ollut vähän hiljaista kirjoittajan väsymyksen vuoksi, mutta jospa tää tästä kohta taas piristys:)

   Poista