Sivut

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Vampyyrilakkaa ja mattalakka-hehkutusta.

Olen joskus aikaisemminkin tehnyt saman huomion, että matatut lakat näyttäisivät kestävän parhaiten kynsilläni. En puhu nyt siis mistään valmiiksi mattapintaiseksi kuivuvasta lakasta, vaan mistä tahansa lakasta, jonka päälle olen laittanut mattaavan päällyslakan. Mitään tieteellistä perustaa minulla ei tälle väitteelleni ole, enkä tiedä onko kukaan edes tässä asiassa samaa mieltä kanssani. Minä vain olen huomannut, että minun kynsilläni matatut lakat jostain syystä pysyvät kauimmin hyväkuntoisina ja katseenkestävinä.

En oikeastaan itsekään ole kiinnittänyt kyseiseen asiaan huomiota, ennenkuin näitä nykyisiä kynsiä katsellessani muistin nämä kynnet, jotka myös mattasin ja ne kestivät tosi hyvin maaliskuun kireillä pakkasillakin. Huhtikuussa osallistuin lakkaushaaste-ryhmän viikon haasteeseen pilkkukynsillä, joiden pohjana käytin pari päivää vanhaa matattua pohjaa. Kynnet, jotka tulen esittelemään tässä postauksessa kestivät melkein kolhuitta viisi päivää, mutta lopulta poistin ne vasta kuuden vuorokauden jälkeen.

Kovin laajoja testejä en ole suorittanut mattaavien päällyslakkojen osalta, sillä ennen tämän itselleni täydellisen mattatopperin löytymistä olin kokeillut ainoastaan yhtä eri merkkistä mattapäällyslakkaa. Ensimmäisenä kokeilin Essien Matte About You:ta, jonka kanssa en tullut toimeen hinnasta ja laadusta huolimatta. Kuvatodisteita Matte About Youn toimimattomuudesta kanssani löytyy tästä postauksesta. Parin huonon kokemuksen jälkeen MAY löysi lakkavaihtareiden kautta uuden kodin, jossa se mitä ilmeisemmin unohti pahat tapansa ja alkoi käyttäytymään kunnon mattatopperin tavoin.

Itselleni parhaaksi todettu mattatopperi löytyi (yllättäen) halpishyllystä, sillä ensimmäisestä lakkauskerrasta lähtien olen vannonut Flormarin Matifying Top coatin nimeen! Ostin tämän erään toisen kynsiharrastelijan suosituksen perusteella (vaikka niin tein Essienkin kanssa- ja petyin) kynsikoristekirppikseltä. Mitä ilmeisimmin edellinen omistaja ei ollut saavuttanut tämän lakan kanssa samanlaista rakkaussuhdetta, mikä koituikin omaksi onnekseni:) Summa summarum- vaikka tässä hehkutankin tätä kyseistä lakkaa ja dissaan toista, niin se itselle parashan löytyy vain kokeilemalla.


Jos joku jaksoi tänne asti lukea tai edes selata, niin mennäänpä sitten jo vihdoinkin siihen tämän päivän postauksen varsinaiseen aiheeseen:) Tuossa jo edellä mainitsinkin, että tämä seuraavaksi esiteltävä lakka pysyi kynsillä miltei viikon. Lakka tottelee nimeä Alice Had a Vision- Again ja kuuluu Essencen Twilight- vampyyrilakkoihin. Tästä Breaking Dawn (part 2) sarjasta omistan Alicen lisäksi myös Edward's Loven, jonka esittelinkin jokin aika sitten tässä postauksessa. Alice Had a Vision- Again näyttää upealta pullossa, mutta kynsille päästessä vielä upeammalta! Lakkapohja on tumman violetti ja kauempaa kynnet näyttivätkin melkein mustilta, mutta läheltä katsottuna kaikki lakan sisältämät ihanuudet paljastuvat.


En yleensä laita näin lähikuvia kynsistä (koska en osaa photoshopata kuivia kynsinauhoja terveemmän näköisiksi), mutta tämä lakka ehdottomasti vaatii lähikuvan tekstin tueksi. Lakka sisältää monenvärisiä lastuja, joista ensivilkaisulta erottaa parhaiten violetit ja turkoosit. En tiedä kyllä, että onko lastu oikea sana kuvaamaan näitä, mutta jotain pikku hippusia ne kuitenkin ovat:) Lastuja on lakassa runsaasti ja ne, kuten koko lakka, levittyivät tasaisesti kynnelle.


Lakkaa googletellessani törmäsin kuvaan, jossa Alice oli matattu ja minun oli pakko tehdä sama perässä, sillä minusta lakan kauneus välittyi mattapinnan alta kaikkein parhaiten. Useimmissa swatcheissa liian kiiltävä pinta piilotti osan lakan kauneudesta, enkä missään nimessä halunnut sitä.

Alice Had a Vision- Again levittyi hyvin ja hieman maltillisemmalla lakkaustyylillä yksikin kerros olisi voinut riittää. Minun lakkaustaidoillani kaksi kerrosta riitti peittävyyteen. Siivottavaa ei juuri jäänyt, sillä Essencen sudin muoto on käteeni juuri sopiva. Tosin näissä vampyyripulloissa ei ole niin kiva korkki, kuin noissa muissa omistamissani Essenceissä. Sen verran hyvin pyöreä korkki toimi yhteen siveltimen kanssa, että siistiä jälkeä oli helppo tehdä. Päälle laitoin vielä kerroksen Flormarin Matifying Top Coatia ja miltei viikon kestänyt kaunis ja katseenkestävä lakkaus oli valmis!:) En raskinut koristella lakkaa mitenkään, tai oikeammin en keksinyt mitään tämän lakan arvoista koristelua.

Ps. Vinkki aloitteville bloggaajille; tekstien nimeäminen esimerkiksi lakan nimen mukaan on järkevää. Sain nimittäin muutaman uuden harmaan hiuksen etsiessäni tähän postaukseen noita linkitettäviä vanhoja kirjoituksia.. Miksi oi miksi on pitänytkin yrittää keksiä noita ihmeellisiä otsikoita? Minä en enää opi uusia temppuja, mutta voin jakaa kokemusta eteenpäin ja epäsuositella omaa tapaani otsikoida tekstejä :D

12 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kynsilakka!

  VastaaPoista
 2. ihana lakka :) tykkään muuten tästä sun blogin uudesta ulkoasusta paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäät!:) Itse en oo vieläkään täysin tyytyväinen, mutta toistaiseksi en oo saanut mitään parempaakaan ideaa blogin ulkoasun suhteen, joten näillä mennään:)

   Poista
 3. Ompas ihana tuo lakka, varsinkin matattuna.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Olis tämä varmasti kaunis myös tavallisenkin päällyslakan kanssa, mut sitten ois tullut jo kuvaajalle paineita saada lakan kauneus ikuistettua.. Mut joskus vois kokeilla niinkin.

   Poista
 4. En osaa sanoa kestääkö matattu lakkaus paremmin, en ole ajatellut asiaa omalla kohdallani, mutta juu tykkään kovasti matatusta pinnasta. Usein lakkaan kynnet ja seuraavana päivänä mattaan ne ja useimmiten se toimii. Mielestäni useat glitterlakat näyttää tosi kivalta matattuna, kuten myös tämä:o)

  VastaaPoista
 5. Mä oon tässä miettinyt miksi nää matatut kestää mulla paremmin.. Ehkä syynä tai ainakin osasyyllisenä on se, että mun normaalisti käyttämä pikakuivattaja tekee lakan pinnasta kovemman ja se sit lohkeaakin isompina palasina sen vuoksi. Tää mattatopperi on myös paljon luirumpaa kuin pikakuivattajani, joten tästä ei tule niin paksua kerrosta.
  Eniveis, tykkään matasta ja se kestää, joten sitä tullaan varmasti näkemään kynsillänikin aina silloin tällöin:)

  VastaaPoista
 6. Oiiiiiiiii, miten ihana lakka! :D *TAHDON SAMANLAISEN*

  VastaaPoista
 7. Ihana kaunokainen tuo lakka!

  VastaaPoista