Sivut

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Lakkaushaaste: Helle

Tämän viikon lakkaushaaste osui juuri nappiin Born Pretty Storelta testiin saamieni siirtokuvien kanssa! Haasteen aiheena oli helle ja helteestä minulle tulee mieleen Intia; maan kuumuus, värit, mausteet ja koristeelliset elefantit:) En ole kyllä koskaan käynyt Intiassa, mutta tällaiset ovat mielikuvani maasta.


Tästä testiin saamastani siirtokuva-arkista löytyy aineksia kunnon Intia- tyylisten kynsien tekoon ja aloinkin suunnittelemaan manikyyriä niiden pohjalta. Kuvioista minua miellytti eniten pienet, vaaleanpuna- violetit istuvat norsut ja niiden kaveriksi löysin lakoistani mielestäni kaksi oikein sopivaa sävyä, jotka kuvastavat sekä Intiaa, että haasteen aihetta, hellettä.

Olen mieltänyt tietyn violetin sävyn kuuluvaksi Intian väripalettiin ja Essencen Break Through edustaa juuri sitä sävyä. Edelleenkin olen huono jaottelemaan violetteja/ liloja lakkoja toisistaan, mutta BT:a voisi kuvailla ehkä purppuran sävyiseksi. Siinä on minusta jotain tiettyä itämaista viehätystä ja mielestäni se sopii tähän lakkaukseen täydellisesti.


Break Throughia lakkasin kaksi kerrosta pikkurilleihin, etusormiin ja peukaloihin. Break Throughin koostumus yllätti minut tällä kertaa, sillä yleensä lakat tuppaavat paksuuntumaan ikääntyessään, mutta tämä oli minusta selvästi lirumpaa kuin edellisellä lakkauskerralla! En tiedä onko tässä lakassa jotain pielessä muutenkin, sillä kuten kuvistakin näkee, niin väri alkoi karata kärjistä heti päällyslakan lisättyäni. Samaa ongelmaa en muista kohdanneeni aikaisemmin Essencen lakkojen kanssa, jotka yleensä ovatkin koostumukseltaan hieman paksumpaa tavaraa. Vika ei voinut olla päällyslakassakaan, sillä nimettömässä lakka pysyi kärjessä ihan normaalisti.

Pikkurillit koristelin simppelisti parilla värikkäällä strassilla. Etusormiin ja peukaloihin käytin siirtokuva- arkista mustia koristeellisia ympyränmuotoisia kuvioita ja lisäsin niiden päälle vielä pienet oranssit strassit. Nämä kuviot ovat todella yksityiskohtaiset ja koristeelliset, mutta kuvioiden pienuuden vuoksi niiden todellinen kauneus selviää lähinnä vain niiden käyttäjälle, sillä harvemmin vieraat ihmiset tuijottelevat toisten kynsiä niin tarkasti. Kauempaa katsottuna kuviot näyttävät "tavallisilta" pitsisiltä ympyröiltä ja niiden itämainen vivahde jää katsojalta valitettavasti huomaamatta.


Keskisormiin lakkasin auringon hehkua, hellettä ja mausteisuutta henkivää tekstuurilakkaa, IsaDoran Coral Crushia. Tätä lakkaa riitti kaksi kuuliaisesti levittyvää kerrosta peittävyyteen, eikä jälkisiivoustakaan juuri tarvittu.

Nimettömiin halusin taas vähän neutraalimpaa väriä ja raikkautta, joten lakkavalinnakseni osui... Tattadadaa.. Ei sentään Ginan White, mutta saman merkin lakka kylläkin!:D Käytin nimettömiin Gina Tricon Creamia, joka äkkiseltään saattaa näyttää puhtaankin valkoiselta, mutta on oikeasti kynnellä enemmän luonnonvalkoisen sävyinen ja sisältää myöskin hennon kultaisen shimmerin. Silloin, kun en vielä omistanut Whiteä, käytin Creamia usein lakkauksissa valkoisen korvikkeena ja pullo onkin huvennut jo reippaasti alle puolenvälin. Reipas käyttö on myöskin vaikuttanut hieman lakan koostumukseen ja taas tajusin vasta lakkauksen puolivälissä, että se olisi kannattanut ehdottomasti ohentaa ensin. Kolmella kerroksella sain kuitenkin kohtuutasaisen ja kauniin lakkapinnan.


Nimettömiin laitoin koristeeksi jo aiemmin mainitsemani elefantti- siirtokuvat. Siirtokuvien arvostelu on mielestäni helppoa, ne ovat joko hyviä, huonoja tai todella surkeita. Tärkeimpiä kriteereitä siirtokuville minulla on neljä; kuvion ohuus/ paksuus, kohdistettavuus ts. liikuteltavuus kynnellä, kuvion kestävyys sekä kuvion irtoaminen taustapahvista. Nämä siirtokuvat vastasivat kaikkiin vaatimuksiini oikein hyvin ja uskallan puhtalla omalla tunnolla suositella näitä muillekin.


Kuviot ovat tarpeeksi jämäkkää tekoa, etteivät ne sotkeennu itseensä, mutta asettuivat silti kynnelle nätisti ja tasaisesti. Jos olette joskus törmänneet liian ohuisiin kuviin, niin tiedätte kuinka raivostuttavaa voi olla, kun kuvio lörpöttää pinsetin nokassa ja pahimmassa tapauksessa taittuu asetteluvaiheessa mutkille itsensä kanssa ja kynnelle jää vain ruma kasa. Nämä eivät onneksi edustaneet sitä kastia! Kuvioita kesti myös liikutella jonkin aikaa kynnellä, joka on tällaiselle summanmutikka- kohdistajalle ehdottomuus siirtokuvissa! Vihaan siirtokuvia, jotka jämähtävät tarrojen lailla juuri siihen mihin ne on tökättykin, sillä harvoin onnistun kohdistamaan niitä suoraan halutulle paikalleen. 

Kuvion kestävyydellä tarkoitan sitä, että se ei lähde leviämään päällyslakkakerrosta lisätessä. Olen omistanut myöskin sitä lajia edustavia siirtokuvia, jotka ikäänkuin sulavat päällyslakan levittämisen yhteydessä. Näihin kuviin lisäsin kiireen vuoksi suoraan pikakuivattavan päällyslakan päälle, eivätkä kuviot muuttuneet miksikään. Liotusaika on myös mielestäni tärkeä kriteeri siksi, että jotkut kuviot saattavat lähteä liitelemään vesikupin pohjalle piankin niiden kastamisen jälkeen ja yleensä se onkin niiden kuvioiden loppu, sillä niitä on melko mahdotonta kalastaa sieltä kupista takaisin kynnelle. Näissä kuvissa liotusaika oli keskivertoinen, eli varmaan noin 10-20 sekuntia (en ole oikeasti koskaan ottanut kellon kanssa aikaa, joten arvio on ~noin) ja kuvio lähti irtoamaan nätisti sitä sormella liu'uttaessa.

Yhteistyön ja tämän siirtokuvakokemuksen hengessä haluaisin vähän mainostaa, että BPS:lta löytyy siirtokuvia varmasti jokaiseen makuun:) Sitä en pysty lupaamaan, että ne kaikki olisivat yhtä laadukkaita kuin nämä minun testaamani, jotain suuntimaa antaa kuitenkin esimerkiksi Life & Nails- blogin Veeran kirjoittama postaus koko kynnen siirtokuvista.

Koodilla TANG10 saa kymmenen pinnaa pois siirtokuvatilauksistakin, vink vink;)

14 kommenttia:

 1. Jälleen aivan mahtavat kynnet. Näistä kyllä hehkuu intialaisuus. Hienot ja hyvät värit! :)

  VastaaPoista
 2. Upeat kynnet! Tosi hyvin onnistuneet...

  VastaaPoista
 3. Nätit kynnet ja ihan älyttömän söpöt siirtokuvat ! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nuo fanttiset on kyllä ihan super suloisuuksia:)

   Poista
 4. Tykkään! Tuo norsu on ihan hullun söpö :D Ginan Cream on yksi mun suosikeista ko. puljun lakkavalikoimasta, sellainen pehmeä sävy. Tosi jännä toi Break Through'n vetäytymisilmiö, näyttäis siltä että pigmentit "vuotaa" eikä väri tuu tasaisesti...tai jotain. En tiiä, outoa. Mä oon tainnut myydä oman kappaleeni niin en pääse vertaamaan siihenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät:) Nuiden norsujen takia mä oikeastaan tuon arkin valitsinkin, voisin kyllä ottaa yhden setin pelkästään ko fantteja<3
   Pitää kyllä testailla vielä uudemman kerran tuota BT:a ja sekoitella vielä kunnolla ennen lakkausta.. Tylsä jos se on nyt mennyt pilalle, kun väri on kuitenkin nätti ja Essencen sudit istuu niin kivasti mun käteen.

   Poista
 5. Nää kynnet on kyllä yhtä kuumat kuin tää päivä! (Viikon kuumin päivä) :P
  Enpä ole muuten ennen ajatellutkaan kuinka hyvin sopii punainen ja violetti yhteen, todella kauniit kynnet ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti<3 Tänään on kyllä ollut tosi kuuma, ei yhtään kiva olo tämmöisellä möhömahalla:/

   Poista