Sivut

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kevättalven liukuväri

Aina silloin tällöin tuntuu, että joku tietty koristelutyyli vaanii joka nurkan takana ja oikein vaatimalla vaatii tulla toteutetuksi. Viimeksi kuluneen viikon aikana kyseinen tyyli on ollut liukuvärjäys. Ensiksi bongasin Heidin ihanat rusetein ja hologlitterein koristellut, melkein heti perään Rose julkaisi omat lumihiutalein leimatut ja viimeisenä niittinä Nannekin vielä esitteli omat itsenäisyyspäiväksi väsäämänsä talviset liukuvärjäyksensä. Eihän mulla noiden kynsien ihastelin jälkeen ollut muuta vaihtoehtoa, kuin kokeilla pysyykö meikkisieni hyppysissä ja onnistuuko värien sekoittaminen piiiitkän tauon jälkeen.

Vaikka päivät ovat jo hieman pidentyneet ja sää on välillä tuntunut jopa keväiseltäkin, niin en ole vielä valmis siirtymään hempeisiin pastellisävyihin, vaan haeskelin kynsilleni jotain talven ja kevään välimaastoon sijoittuvaa fiilistä. 

Puteleita pyöritellessäni ensimmäiseksi huomioni kiinnittyi Konehelsingin Torres Blueen. Torres Blue kuuluu Jelly Look kokoelmaan ja on sävyltään nimensäkin mukaisesti sininen. Lakka on koostumukselleen omaisesti hieman lirua tavaraa, mutta liukuvärjäykseen sitä ei tarvinnut kerrostaa kahta kertaa enempää. Talvisen Torresin kaveriksi kaavailin jotain jo keväisempää sävyä ja lopulta päädyin parittamaan sen OPIn A Grape Fit!:n kanssa. Himoitsin lakkaukseen myös vähän blingiä ja sitä löytyikin OPIn I Snow You Love Me:stä.

Liukuvärjäyksen tekemiseen on varmaankin melkein yhtä monta tapaa, kuin tekijääkin. Itse tykkään nykyään tehdä sen kostutetulla meikkisienen palasella, mutta joskus aikoinaan käytin ihan tavallista vauvan pesusienen palaakin, eikä sekään ihan huono vaihtoehto ole. Meikkisienellä liukuvärjäystä tehdessä sudin värit suoraan sieneen alekkain ja sitten töpöttelen sitä kynnellä ylös-alas-liikkein.

Tämän lakkauksen pohjaksi lakkasin ensin kerroksen A Grape Fit!:ä ja töpöttelin liukuvärejä päälle kahteen kerrokseen. Useammalla kerroksella Torres Blue olisi päässyt enemmän oikeuksiinsa, mutta ihan kivalta se näyttää näinkin.

Sain muuten vihdoin ja viimein tehtyä liukuvärjäyksen ilman loppusiivouksen aiheuttamaa sadattelua! Olen opetellut suojaamaan sormet leimaushommissa Peel Off- lakalla ja nyt muistin käyttää sitä ennen liukuvärin töpöttelemistä. Olen ollut liian laiska suojaamaan kynttä ympäröivää ihoa teipeillä tms., mutta tuo Peel Off on tarpeeksi helppo, että sen viitsii sutaista näppejä suojaamaan:) Töpöttelyn päätteeksi kuivuneen Peel Offin saa helposti "kuorittua" pois iholta ja samalla ylimenneet lakatkin lähtevät. Suosittelen lämpimästi jos joku ei ole vielä kokeillut:)


Näistä kynsistä tuli aika kivat kotikäyttöön, mutta kyllähän ne näin tarkemmin ajateltuna ovat aika perusvarmat ja jopa vähän tylsätkin. Jotain uutta pitäisi kokeilla, eikä aina pysyä täällä omalla mukavuusalueella! Aivot on selkeesti kotiäitimoodilla, mikä on tietysti tilanteen huomioon ottaen ihan hyvä asia, mutta ei tällä moodilla juurikaan saa blogiin kehiteltyä innostavaa sisältöä. Täytyy kokeilla vaihtaa moodia seuraavalle lakkaus/bloggauskerralle;)

12 kommenttia:

 1. Kauniit ja tyylikkäät, en mä näitä tylsäksi kutsuisi :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin onnistunut liuku, ja muutenkin tosi kauniit kynnet! :)<3

  VastaaPoista
 3. No olkoon perusvarmat, mut nää on hienot! Mulle tulee näistä se sininen hetki mieleen, ennen auringon laskua hämärtyvässä pakkas iltapäivässä :) Ei oo muuten tullut kokeiltua tota Peel Offia liukuvärjäyksessä, ku ei sitä muista :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi!:)
   Kyllä sen Peel Offin oppii muistamaan, kun värjää sormet tarpeeksi monta kertaa jollain supertarttuvalla lakalla :P

   Poista
 4. No eihän nää ole tylsät! Mitä sie siellä höpäjät? :D
  Kyllä miulla vaan on paras opettaja ollut liukuvärjäyksessä :P
  Yitän tässä siis sanoa, että mahottomat ihanat kynnet! ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vissiin tarttu sulta se höpäjäminen;D Siis jotenki tuntu, että ois jotain spessua pitäny vielä näihin tehdä.. Mutta ei nyt irronnu muuta ja olihan nää ihan jees näinkin:)

   Poista