Sivut

lauantai 14. maaliskuuta 2015

ABLECS15 - Viikko viisi: Luonnon ihmeet

Tämä lakkaus kuuluu ehdottomasti siihen sarjaan, jossa pienellä suunnittelutyöllä olisi voinut säästää aikaa ja lopputuloksesta olisi voinut tulla ainakin keskimääräistä (omalla tasollani) onnistuneempi tapaus. Suunnittelun sijaan etenin lakatessa kuitenkin fiiliksen mukaan ja valikoin lakat ja koristelutarvikkeet sitä mukaa, mitä lakkaus tuntui mielestäni kaipaavan.

Aloitin ensin lakkaamalla nimettömien ja keskisormien kynsille kolme kerrosta Seppälän Nails-sarjan Vanilla Sorbetia. Lakka sisältää useita erivärisiä ja - kokoisia neonglittereitä ja yhdestä niistä nappasin sävyn lopuille kynsille. Yksistään lakat näyttivät vähän tylsiltä, joten kaivoin esiin leimaustarvikkeet ja leimauslakan, joka kuuluu sämään väriperheeseen toisen valitsemani lakan kanssa. Edelleenkin kaipasin jotain lisää, niinpä leimailin kuvion tuplana toisella värillä. Vieläkin jotain tuntui puuttuvan, joten tein lisäykset vielä niittihyrrästä.


Oikeastaan lakkauksesta tuli näillä aineksilla muuten oikein kiva, mutta Vanilla Sorbet leimojen alla on aivan turha, sillä neonglitterit eivät juurikaan erotu leimojen alta. Ginan valkoisella olisin säästänyt yhden kerroksen ja lopputulos olisi ollut aika samanlainen. Vaihtoehtoisesti olisin voinut valita hiukan ohuempikuvioisen leiman, ettei pohjalakkaus peittyisi näin paljon.

Leimauksen suhteen olen tyytyväinen värivalintoihin, mutta kuten jo edellä mainitsin, niin kuviota olisi voinut harkita vähän tarkemmin. Toisaalta tämäkin kuvio olisi hieman rauhallisemman näköinen, jos olisin yrittänyt kohdistaa leimat "varjomaisesti", enkä näin aivan eri päin.


Vanilla Sorbetista löytyy muun muassa neonviolettia glitteriä. En omista violettia neonina, mutta China Glazen No Way Jose on aika lähellä glitterin sävyä. NWJ:ta tarvitaan peittävään lopputulokseen neljä kerrosta. Lakka on kuitenkin koostumukseltaan niin mukavasti työstettävä ja suht nopeasti kuivuva, puhumattakaan upeasta sävystä ja glass flecked ominaisuudesta, että se saa helposti anteeksi pienoiset peittävyysongelmat.

Leimaukseen käytin samaa Cheekyn Jumbolaatta, kuin aikaisemmissa abstrakti-lakkauksissakin. Tällä laatalla on enimmäkseen koulumaailmaan liittyviä kuvioita, mutta joukkoon mahtuu mukaan myös mm. pöllöjä ja kukkasia. Halusin käyttää laatan kukkakuviota tähän lakkaukseen, koska.. No arvatkaa vaikka otsikosta miksi? Luonnon ihmeet-teemalla löytyisi vaikka kuinka laajasti materiaalia toteutukseen, mutta minä mielikuvitukseton menen sieltä mistä aita on jo poljettu nurin ja vastaan teemaan kukkaiskynsillä. Onhan ne luonnon ihmeitä, niinkuin onneksi muutama muukin kynsisisar on tämän haasteen kohdalla todennut;)

Leimasin kuvion ensin China Glazen Harmonylla ja tuplasin leiman MoYou Nailsin mustalla. Myönnän, että lopputuloksesta tuli hiukkasen sekavan näköinen, mutta värimaailma onneksi miellyttää. Mustan leiman kaveriksi oli tietysti pakko kaivella muutamat mustat niititkin, jotta lakkauksessa säilyisi edes joku tasapaino.


Käytetyt tuotteet ja tarvikkeet

Aluslakka: Gina Tricot - Base Coat
Värilakat: China Glaze - No Way Jose ja Seppälä Nails - Vanilla Sorbet
Leimauslakat: China Glaze - Harmony ja MoYou Nails - Special Nail Polish Black
Päällyslakka: Glisten & Glow - HK Girl
Muut tarvikkeet: Cheeky - Jumbo plate 4, XL- leimasin, mustat pyöreät niitit

14 kommenttia:

 1. Oi miten sievät! Ja ihan taatusti riittää kukkaleimat luonnon ihmeiksi, sanoo hän puolustaen samalla myös omia tallatun aidan päältä kulkeneita kynsiään.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiitos siunauksesta aiheelle:D Ehkä vois koittaa nostaa rimaa seuraavaan haasteeseen.. Tai sitten jatkaa tätä samaa linjaa, hyvin tämäkin tuntuu toimivan ;D

   Poista
 2. Aivan ihanat lakkaukset! <3 Harmi, ettei glitterit enää valmiissa lopputuloksessa näkyneet, mutta väliäkös tuolla. Välillä on ihanaa vain lakata menemään sen enempiä suunnittelematta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Pitää ottaa Vanilla sorbet kesemmällä uudestaan käyttöön, niin pääsee glitteritkin näkysälle:) On kyllä totta, että joskus mielenkiintoisin lopputulos syntyy ilman suunnitteluja! Joskus se tosin menee ihan saveen, mutta pitäähän niitä riskejäkin ottaa:)

   Poista
 3. Ihanat! Ihana NWJ, kiva nähdä sitäkin pitkästä aikaa blogeissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   NWJ on niitä harvinaisia lakkoja, joita samaan aikaan tekis mieli vaan säilöä loputtomiin ja toisaalta käyttää joka toiseen lakkaukseen. Pelottaa ajatuskin että se joskus loppuu, mutta on se vaan niin ihana, että se on pakko saada välillä edustamaan<3

   Poista
 4. On kyllä mielettömän kauniit, tykkään ihan älyttömästi! :-)

  VastaaPoista
 5. Mie kuolasin näitä jo instassakin ja onhan nämä vaan ihan mahdottoman nätit! ♡

  VastaaPoista