Sivut

torstai 12. maaliskuuta 2015

ABLECS15 - Viikko viisi: Tekstuuri

Haasteen alkaessa lupasin olla armollinen itselleni ja porskuttaa iloisesti eteenpäin vaikka joku teema jäisikin toteuttamatta. Lupauksista huolimatta nyt minulla on kummallisen keskeneräinen olo, kun jätin viime viikolta toisen teeman tekemättä. Tiedän ettei se ole mitenkään vakavaa, mutta asia tuntuu nyt häiritsevän järjestystä mielessäni, enkä meinannut sen vuoksi saada ollenkaan kiinni tämän viikon teemoista.

Tykkäsin turkooseista liukuvärilakkauksistani niin paljon, että ne viihtyivät kynsilläni melkeinpä ennätykselliset kuusi vuorokautta. Poistohetkelläkin arvoin vielä monta kertaa, että voisiko laukaukselle tekohengittää lisää elinaikaa. Lakkaukset pysyivät yllättävän hyvinä koko elinkaarensa ajan, ainoastaan pari pikkuruista kärkimurtumaa ja kasvuraja häiritsivät silmää.

Alkuviikkoni meni siis pään sisäisissä taisteluissa, toteuttaisinko haastetta aikataulussa vai tekisinkö jälkijunassa viime viikon urheilu/kannatuskynnet. En keksinyt sopivaa urheilullista aihetta, joten koitin suunnata katseeni tuleviin teemoihin. Teemoista "luonnon ihmeet" ja "tekstuuri" jälkimmäinen kuulosti helpommalta, joten päätin aloittaa sillä.

Keksin mielestäni kivan idean kynsilleni ja aloin toteuttamaan visiotani kolmella lakalla ja kynsivinyyleillä. Tekstuuripuolta kynsille pääsi edustamaan IsaDoran Sugarcrushit Coral Crush sekä Lemon Soda. Lemon Soda on makuuni vähän turhan hempeä keltsi, joten otin lakkaukseen mukaan myös OPIn Need Sunglasses?:n vähän räväkkyyttä tuomaan.

Kolme kynttä viidestä sai ylleen Coral Crushia. Kaksikin kerrosta olisi ehkä niukin naukin riittänyt, mutta lisäsin vielä kolmannenkin ollakseni varma, ettei kärjet kuulla mistään läpi. Nämä Sugarcrushit ovat nopeita kuivumaan ja kerroksista saa melko ohkaiset tekstuurista huolimatta, niin kolmannen kerroksen lisääminen ei tuottanut yhtään irvistelyä.

Keltaisten kynsien kanssa irvistelyä tuli sitten siitäkin edestä, kun päädyin tarttumaan tuohon ainokaiseen keltsiin lakkaani.. Viimeksihän yritin vähentää tarvittavia kerroksia lakkaamalla alle valkoista, lopputuloksena vieläkin useampi lakkakerros sekä iloista kuplintaa. Tällä kertaa lakkasin Need Sunglasses?:n heti aluslakan päälle ja sain (laadusta reilusti tinkien) lakkapohjan valmiiksi kolmella kerroksella. Kolme kerrosta ei riittänyt täyteen peittävyyteen tai edes tasaiseen väriin, mutta koska tiesin peittäväni osan lakasta Lemon Sodalla, niin en viitsinyt irvistellä sen kanssa yhtään pidempään. Kesää vasten on kyllä pakko tilata jostain peittävämpi keltainen!


Keski- ja etusormi saivat siis ylleen keltaista kahdella tapaa. Pohjalakan kuivuttua teippasin päälle kynsivinyylit ja lakkasin päälle Lemon Sodaa. Vinyylit toimivat muuten ihan kivasti, paitsi etusormen kärjessä ollut, joka päästi lakkaa valumaan alleen ja kuviosta tuli suttuinen.

Olen kovin viehättynyt mix and match- koristelutyylistä ja vaikka tästä lakkauksesta ei ihan voi kyseistä termiä puhtaasti käyttää, niin jotain pientä twistiä halusin kuitenkin. Lakkasin oikean käden kynsiin vasemmasta poiketen kolme keltaista ja kolme korallista kynttä.


Vaikka lopputulos ei ihan vastaakaan alkuperäistä mielikuvaani, niin tykkään kokonaisuudesta sen eriparisuuden vuoksi. Tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa näin voimakkaita pääsiäisviboja, mutta värivalinnat ja vinyylien kuviointi aiheuttavat ainakin omassa päässäni sitä ihan välittömästi. Onneksi pääsiäinen ei olekaan enää kovin kaukana.. Ehkä minä kestän nämä vibat:D

6 kommenttia:

 1. Mullakin viime viikolta jäi tekemättä tuo urheilujuttu, mutta ajattelin jatkaa siitä missä haaste on menossa. :) Nämä on ihanan pirteet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi:) En tainnutkaan olla ainoa, jolle urheiluteema ei ihan täysillä auennut. Jatketaan menoa niinku sitä ei olis ollutkaan:D

   Poista
 2. Aivan ihanat lakkaukset! Jotenkin tosi keväiset nämä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Alkuperäinen suunnitelma oli kyllä käyttää punaista tekstuuria, mutta tämä vuodenaika vetää väkisillä minut noiden keväisempien sävyjen puoleen:)

   Poista
 3. Niin ihanan keväiset! :)
  Mulla on kans tuo Need Sunglasses? ja onhan se vähän hermoja raastava lakattaessa. Jotenki silti tykkään siitä sävystä, joten en oo halunnu luopua (ja lisäks lakalla on ihana nimi :D). Kannattaa hankkia saman merkin I Just Can't Cope-acabana, jos löytyy jostain, sillä se on paras keltainen mitä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:)
   Löysin tuon Need Sunglassesin kerran kirppikseltä ja köyhdyin siitä varmaan kolme euroa, että on se parjauksista huolimatta hintansa arvoinen ainakin ;D Kiitos vinkistä, koitanpa metsästää sitä!

   Poista