Sivut

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

31DC2013 - Päivä 14: Kukat

Haasteen lähestyessä hitaasti mutta varmasti puoliväliä ajattelin, että on aika kokeilla taas jotain uutta kynsikoristelutekniikkaa. Nähtyäni nämä ihanat Belegwenin kynnet päätin itsekin rohkaistua vihdoista viimein kokeilemaan siirtofoliota.

Facebookin lakkaushaasteryhmästä sain idean pohjavärille, sillä tämän viikon aiheena ovat nudet kynnet. Valikoimani nudelakoista ei ole huikea, mutta sieltä löytyi tarpeisiini sopiva yksilö kuitenkin.

Kahden aluslakkakerroksen päälle aloin sutimaan kärsivällisesti Gina Tricon Nude Pinkiä. En ole ikinä saavuttanut tällä lakalla peittävää lopputulosta, enkä odottanut täydellisyyttä tälläkään kerralla. Muistan kyllä jonkun bloggaajan kehuneen saaneen peittävän pinnan kahdella kerroksella, mutta en tiedä onko se pelkkää legendaa. Itse lakkasin neljä kerrosta, eikä tulos ollut vieläkään täysin peittävä. Kokemuksesta tiesin, että sitä on turha odottaakaan, joten tyydyin vain mahdollisimman tasaiseen väriin. Lakkakerrosten päälle laitoin kerroksen pikakuivattavaa ja keräsin rohkeutta foliokokeiluun katselemalla välissä Rillit huurussa:)

Kuviona käytin Adeninasta tilattua mustaa kukkaista pitsikuviota, sitä samaa jota Belegwenkin käytti;) En voinut itselleni mitään, vaan minun oli pakko tilata kyseistä foliota melkein samoin tein, kun olin nähnyt sen hänen kynsillään! Näköjään innostus on tarttunut muihinkin kuin minuun, sillä tähän postaukseen linkkiä etsiessäni näyttäisi kyseinen folioarkki olevan varastosta loppu.

Siirtofolion käyttäminen oli suhteellisen helppoa jopa ensikertalaiselle. En saanut kuviota läheskään kaikkiin kynsiin ihan täydellisesti, mutta onneksi valitsin kuvioksi tällaisen aika paljon anteeksiantavan mallin. "Pilalle" menneet kynnet muistuttivat vähän rikkinäisiä verkkosukkahousuja!;D Suurin haaste tässä hommassa oli malttaa antaa folioliiman kuivua kunnolla. Jouduin kyllä melkein istumaan näppieni päällä, etten alkaisi sössimään foliota liian aikaisin kynnelle, mutta onnistuin malttamaan mieleni kaikkien paitsi yhden kynnen osalta. Epäilen kyllä, että siihen tuli sudittua innostuksissaan liian paksulti liimaa ja kuivumisaika ei siksi riittänyt kuten muissa kynsissä. 

Folio tarttui helposti taustasta kynnelle. Aloitin oikeasta kädestä ja aluksi koetin painella kuviota kiinni lyhytharjaksisella meikkisudilla. Sen osoittauduttua hommaan liian hellävaraiseksi otin käyttöön muovipäisen kynsinauhatyöntimen. Sillä sain aika hyvin kuvan asettumaan ja varsinkin reunat oli helppo työstää sen avulla. Peukalon kohdalla keksin kuitenkin itselleni sopivimman tyylin, jolla toteutin loput kynnet. Itselleni luontevimmalta tuntui painella kuvio ensin sormenpäällä suunnilleen koko kynnelle ja lopuksi kävin reunakohdat läpi kynsinauhatyöntimellä. Tällä tyylillä sain parhaimman tuloksen aikaiseksi, vaikkakaan en ihan täydellisesti onnistunut yhdenkään kynnen kohdalla.

Sössityn kynnen korjaaminen oli helppoa, irrotin vain sen foliolapun palasen (jota yritin väkivalloin painella kiinni ;D), annoin liiman kuivahtaa hetkisen lisää ja laitoin saman palasen uudelleen kynnen päälle. Ensimmäinen yritys ei vahingoittanut siirtofolion palasta ja toisella kerralla se tarttui helposti kiinni. Kuvion kohdistamisessa olisi kyllä ollut toivomisen varaa:DVärivalinta onnistui mielestäni ihan nappiin! Tykkään tästä nudesta pohjasta ja mustasta kuvioinnista:) Nude Pinkin huono peittävyys ei haitannut kuvion alta ollenkaan, sillä pitsi hämäsi juuri sopivasti niin, että lakkapohja näytti peittävältä.

Siirtofoliota kohtaan tunteeni jäävät lämpöiseksi, vaikkei kuvio pysynyt kärsimättömänä kynnellä kuin hetken. Tässä kohtaa syyttävä sormi on kylläkin ihan itseäni kohden, sillä en laiskuuksissani laittanut kuin yhden päällilakkakerroksen, vaikka epäilinkin että toinen olisi voinut olla paikoillaan.

Pienenpieni harmitus jäi siirtofolioarkin koosta, sillä vaikka mielestäni käytin foliota suht taloudellisesti, niin arkista jäi kuviota enää varmaan yhden käden kynsiin. Harmi sinänsä koska tykkäsin niin kuviosta! Ehkä näiden arkkien onkin tarkoitus olla vain yhdelle käyttökerralle.. Jospa keksisin jonkun kivan yhdistelmän, mihin voin tuon jämäarkin vielä tuhlata. Ehkäpä luvassa on siirtofolioista skittletteä?;)

22 kommenttia:

 1. WAU mitkä kynnet! Todella upeat! :P
  Mie en ole vielä uskaltautunut edes kokeilemaan siirtofoliota ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kannattaa uskaltautua kokeilemaan! Siirtofoliolla koristelu on oikeasti aika jännää puuhaa:)

   Poista
 2. Ooh, tosi ihanat, oikein naiselliset! :)

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavan kauniit! :) Sama siirtofolio jäi minunkin päähäni kummittelemaan juuri Belegwenin blogista. :D Täytyy ehkä uskaltautua tilaamaan ja kokeilemaan. Tosi mahtavasti sopii Nude Pink alle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Ehdottomasti kokeilemaan vaan, se ei oo ollenkaan niin vaikeeta, kunhan antaa liiman kuivua kunnolla! :D Netti on pullollaan tutoja aiheesta:)

   Poista
 4. Jotkut foliot on kyllä kauniita ja harmittaa nyt kun itse myin mun verkkosukkahousufolion! :(
  On tää kyllä sen verran upea ! :) Ja sopii täydellisesti nuden päällekin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Mä olin kans yhdessä vaiheessa myymässä ainokaista foliota ja liimaani, mutta onneksi ne ei menneet kaupaksi:D En sinänsä siitä foliosta tykkää, mutta hyvä että liima jäi itselle niin pääsi nyt kokeileen mieleisemmällä kuviolla:)

   Poista
 5. Ooh, mitkä kynnet. :) Ihana folio ja toi nude sopii hyvin mustan pitsin alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Musta pitsi ja nude sopii kyllä tosiaankin hyvin yhteen:)

   Poista
 6. Hihi, kauniit kynnet sait kyllä aikaiseksi! :D Katsoinkin Bloggerin esikatselukuvassa (ennen kuin luin tekstiä) että nyt näkyi jotain tuttua. :D

  VastaaPoista
 7. Vauu! Tosi ihanat ! Mä oon jo pitkään halunnut tehdä pitsikynnet, täytyykin laittaa tilaukseen nuo foliot :3 En oo kyllä ikinä folioita käyttänyt, täytyis yrittää löytää tutoriaali ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuo folio on kyllä ihanaa ja yllättävän helppokäyttöistäkin! Googlettamalla löytyy useampiakin ohjeita:)

   Poista