Sivut

tiistai 3. joulukuuta 2013

31DC2013 - Päivä 15: Herkkä kuvio

Herkkiskynsistä minulla oli selvä visio, mutta lakkojen ja kuvion lopullisesta valinnasta kiistelyn päässäni useamman päivän saamatta mitään tulosta kynsille asti. Minulla tuli heti päivän aiheesta mieleen hiljaa maahan leijailevat lumihiutaleet, mutta omistamissani leimauslaatoissa ei ollut mielestäni tarpeeksi herkkiä ja erilaisia lumihiutalekuvioita. Pitkän pohdinnan jälkeen jätin Adeninastakin tilaamatta hiutale-siirtokuvat, jotka olisivat varmaan sopineet hyvin yhteen ajatukseni kanssa. Seuraavaan tilaukseen kyllä laitan ne empimättä!

Hiutalevision kaaduttua seuraavaksi ajattelin, että myös leijailevat höyhenet olisivat aika herkkikset. Siirtokuvavarastostani löytyikin nättejä valkoisia höyheniä, joten valittavaksi jäi enää pohjan väri ja koostumus. Halusin tehdä höyhenkynsistä kevyet ja saada niihin vähän sellaista ilmavaa leijailun tuntua. Siksi mikään cremelakoistani ei oikein houkutellut, vaikka värivaihtoehtoja niissä olisi ollutkin mukavasti. Vuodenaikaan nähden hologrammilakat eivät ole parhaimmillaan, mutta minun tarkoituksiini holo oli ainoa oikealta tuntuva valinta.

Käytin kynsiin Flormar holographic- sarjan 802:sta. Peittävyyteen olisi riittänyt ehkä kaksikin kerrosta tarkasti levitettynä, mutta minulta vaati kolme. Nämä Flormarin holot eivät juuri kilpaile kalliimpien merkkien kanssa efektin voimakkuudesta, joten lisäsin päälle vielä kerroksen China Glazen Fairy Dustia kimallusta tuomaan. Pohjasta tuli mielestäni kaunis ja moniulotteinen, juuri sellainen kuin olin suunnitellutkin:)

Pohjan kuivuttua sommittelin kynsiin höyhenet. Siirtokuva- arkissa oli yhteensä kaksikymmentä höyhentä ja ilmeisesti tarkoitettu siis käytettäväksi yksi per kynsi. Minä käytin kymmeneen kynteen niistä kahdeksantoista, koska kynnet näyttivät melko tyhjiltä yksien höyhenien varassa.

Siirtokuvien liotusaika oli aika lyhyt ja ne irtosivat pohjasta nätisti. Niitä kesti vielä siirrellä kynnellä oikeaan paikkaansa, joten kehuisin näitä ominaisuuksiltaan hyvälaatuisiksi. Osa höyhenistä ei kuitenkaan ollut valitettavasti niin siroja kuin olisin toivonut, vaan kuvio oli jotenkin "mössööntynyt". Eron höyhenien välillä näkee hyvin esimerkiksi vertaamalla nimettömän höyheniä, toinen on selkeästi sirompi. Vähän kauempaa katsottuna ne näyttävät kyllä kaikki ihan hyvältä.Tykkään lopputuloksesta ja varsinkin valon osuessa kynsiin ne näyttävät todella kivalta. Pituutta alkaa vain olemaan jo sen verran, että ennen seuraavaa lakkausoperaatiota pitäisi jaksaa näytellä kynsille ahkerasti lasiviilaa. Jospa se projekti ei veisi niin kauaa kuin tämän lakkauksen suunnittelu, että saataisiin haastetta vähän ripeämmällä aikataululla eteenpäin:)

4 kommenttia: