Sivut

torstai 19. heinäkuuta 2012

Kuvia kuvista.

Acetone and Old Lacquer-blogissa on mielenkiintoinen ja opettavainen postaus kynsienhoidosta ja vähän muustakin. Lukaisepa postaus tästä, jos et ole sitä vielä tehnyt. Varsinkin kohta Apua aloitteleville bloggaajille jäi mieleeni hyvin, koska olenhan aloittanut blogini vasta pari kuukautta takaperin ja opeteltavaa on.

Ihan ensiksi aijon ottaa itseäni niskasta kiinni ja parantaa kuvien laatua täällä blogissa. Tai ainakin yrittää. Tähän saakka ainoat muokkaukset kuvissani on ollut kuvien rajaus ja teannanpaikka-merkintä kuvissa. Lainaan suoran pätkän tuosta ylempänä mainitusta postauksesta: Opettele säätämään kuvankäsittelyohjelmalla erilaisten valo-olosuhteiden aiheuttamat sävyjen vääristymät (hehkulampun aiheuttama keltaisuus, talvipäivän liika sinisyys, violetit jotka näyttävät kuvissa usein liian sinisiltä jne.), sekä käyttämään hyväksesi tasoja (layers) ja maskeja (masks). Simppeleinkin ilmaisohjelma sisältää ko. ominaisuudet, joten on aivan turhaa lähteä warettamaan sitä uusinta Photaria tällaisia pikkukorjauksia varten.

Joululahjaksi saamani järkkärin mukana tuli parikin kuvankäsittelyohjelmaa mukana, mutta en ole jotenkin uskaltautunut/kehdannut alkaa opettelemaan niiden käyttöä. Tuon tekstin luettuani kuitenkin päätin yrittää ja ensimmäisiksi kokeiluiksi onnistuinkin mielestäni aika hyvin.

Pelkkä rajaus kuvasta.
Muokkauksen jälkeen.
Ihan ensimmäiseksi päätin kokeilla kynsikuvien muokkausta. Yllä jo aikaisemmin julkaisemani kuva, joka löytyy tästä postauksesta. Säätelin vähän väritasapainoja tavoitteena saada kuvaan luonnollisempi värimaailma. Lisäksi kokeilin vähän niitä muitakin säätöjä, mutta en enään osaa sen tarkemmin selittää mitä kaikkea tuolle kuvalle tapahtui :D Kuitenkin mielestäni lopputulos on tosi kiva ja luonnollinen, verratkaa esim. mun käsien väriä keskenään!

Alkuperäinen.
Muokattu.
Innostuin kokeilemaan muokkausta myös muissa kuvissa. Alemmassa, eli muokatussa kuvassa liljan väri on paljon lähempänä sen oikeaa väriä. Hiukan liian kirkkaaksi kuva ehkä jäi, mutta muistakaa että oon ihan aloittelija näissä muokkaushommissa..!:)Meidän pihalla on aamuisin tuttu näky tämä pupukaksikko. Tänäkin aamuna puput kirmailivat ihan meidän talon edustalla kun mieheni ja minä oltiin aamupalalla. Nää on niitä korvessa asumisen etuja! Mitä muokkaukseen tulee, niin huomaatte varmasti ilman kuvatekstejäkin kumpaa kuvista on muokattu:)

Mitäs mieltä olette, oonko onnistunut yhteistyöhön kuvanmuokkausohjelman kanssa?:) Omasta mielestäni onnistuin aika hyvin ja nyt vain harmittaa etten ole aikaisemmin uskaltautunut kokeilemaan. Tästä lähtien lupaan _yrittää_ panostaa kuvanlaatuun blogissani.

8 kommenttia:

 1. Mun mielestä tuon postauksen (ei siis sinun vaan tämän toisen) pointti ja asenne on kyllä jossain muualla kuin lukijaystävällisyydessä. okei, jos tykkää muokkailla kuvia ja jos on aikaa/viitsimystä/silmää sille niin siitä vaan, mutta vähän kyllä hänen tekstistään huokuu kaikki muu.

  Sun kuvien muokkaus onnistu ihan mielettömän hyvin :) Jos sulla vaan kiinnostusta riittää muokata kuviasi niin kukaan ei sitä estä.

  Mutta itse olen hyvin kriittisellä silmällä aina liikenteessä noiden muiden kirjoittamien ohjeiden kanssa. Jotkut pointit voivat ollakin ihan hyviä, mutta kaikkea ei tarvitse ottaa haudanvakavasti. Niitä lukijoita tulee monen muunkin asian takia kuin sen, että onko kuvia muokattu vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tunkee tähän väliin kommentti, mutta olen kyllä Tiia Minttu samoilla linjoilla sinun kanssasi! Itse en ole koskaan muokannut kuviani, koitan aina ottaa kuvat niin että niitä ei edes tarvitse rajata. Ja vaikka en ole kuviani muokannut on lukijoita jo 116 ! Paras vinkki mikä minulla on tuohon kuvien valojuttuun, on , että ottaa jonkun valkoisen taustan, esim valkoisen paperiarkin. Silloin se tasapainoittaa värit ja kuvista tulee hyviä, jopa kun ottaa kuvia yöllä pöytälampun avulla :D Niin ainakin itse toimin aika usein :)

   Poista
  2. Kiitos kommenteistanne!:)
   Itse sain tuosta kirjoituksesta paljon hyviä vinkkejä ja miettimisen aihetta, mutta ymmärrän kyllä ettei sama kirjoitustyyli ole kaikille mieleinen.
   Kuvien muokkauksesta sen verran, että kyllä minunkin lukulistalla on blogeja, joissa kuvia ei ole muokattu ollenkaan tai hyvin vähän ja tykkään niistä silti paljon. Kirjoittajan tyyli ja asia vaikuttavat siihen jäänkö lukijaksi, ei niinkään se onko kuvat otettu huippujärkkärillä ja muokattu hienosti, vaiko perus kamerapuhelimella. Omassa blogissani haluan kuitenkin yrittää panostaa kuvien laatuun, korvatakseni sillä vaikka lakkauksien mielikuvituksettomuutta tmv :D Jokainen pitää blogia tavallaan ja se on minusta vain hyvä juttu. :)

   Poista
 2. Ianat kynnet ja muokkauksetkin on onnistunut mieletäni todella hyvin.

  Itse en oikein osaa päättää mitä mieltä olen kuvan muokkauksesta. Rajaan välillä ja joskus olen jopa poistanut taustasta jotain virheitä, mutta tämän suurempiin toimiin en ole jaksanut ryhtyä.

  Valotuksen korjailua voisin myös joskus koittaa. Jos taas miettii kuvan käsittelyä sen kannalta että esimerkiksi lehdissä parannellaan mallien ulkonäköä ja kavennetaan vyötäröä niin en kannata. Samaan kategoriaan laskisin sen jos alkaisin korjailla lakkauksen virheitä kuvistani. Se olisi tavallaan huijaamista.

  Ehkä vähän sekavia nämä kommenttini aiheesta, mutta vähän on kiire tällä hetkellä ja silti oli pakko päästä kommentoimaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tässä puhun kuvien muokkauksesta, niin tosiaan omalla kohdallani tarkoitan sillä värisävyjen ja valoisuuden muuttamista niin, että kuva näyttää luonnolliselta. Tällainen amatöörikuvaaja kun järkkärin kanssa leikkii, niin värit voivat olla kuvissa ihan muuta kuin ne oikeasti ovat:D Rankemmista kuvan muokkauksista en pidä, varsinkaan jos ne kohdistuvat ihmisiin.
   Kiitos kommentista, kyllähän tuosta selkoa sai:)

   Poista
 3. Hyviä postauksia kumpikin. Itse tykkään lukea vinkkejä hoidoista ja aineista, ja ainakin vinkki kynsinauhojen rasvaamisesta ennen kynsilakkojen poistoa tulee käyttööni välittömästi viikonloppuna.
  Ois mulla muutama ajatus muistakin mainituista asioista, mutta ehkä kirjoitan mielipiteeni omaan blogiin, jos katson aiheelliseksi. Kieltämättä olin jotain asennetta havaitsevinani Brunon postauksessa.
  Lilan värin ystävänä mielestäni muokkaamattomassa kuvassa lilat lakat näyttää paremmalle. Täytyykin kurkata, mitä lakkoja olit niihin käyttänyt, ja tarkistaa, löytyykö niitä omista hyllyistä... ;D

  VastaaPoista
 4. Mä olen myös Tiia Mintun kanssa samoilla linjoilla, asenne on todella outo. Vinkkejä on aina hyvä antaa, mutta jokainen bloggaa omalla tyylillään - kaikkia ei voi miellyttää.

  Sun blogis ulkonäkö, teksti ja kuvat on aina miellyttäny mun silmää :) Jatka siis samaan malliin, kuin aina ennenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja mieltä lämmittävästä palautteesta!:)

   Poista