Sivut

perjantai 23. marraskuuta 2012

Nakunakit ja minitortut;)

Monessa seuraamassani blogissa on otettu osaa Sonnelasta lähteneeseen haasteeseen paljastaa kyntensä ilman lakkoja ja muokkaamattomana, luonnollisessa tilassaan siis. Minäkin päätin ottaa haasteen vastaan, vaikka kovasti en tuota kuvanmuokkausta harrastakaan, enkä edes omista photoshopia.

Omien kuvieni käsittely ennen blogijulkaisua on hyvin yksinkertaista toimintaa. Valikoin parhaat kuvat, joita yleensä rajaan hiukan. Jossain välissä yritin säädellä värimaailmaa ja valotuksia oikeammanlaisiksi, mutta totesin että oon niissä hommissa aika kädetön ja jätin homman sikseen. Blogissani näkyvät kuvat ovat nykyään juuri sellaisia, minkälaisia omatekoisen lightboxin ja päivänvalolampun alla saan otettua keskinkertaisilla kuvaustaidoillani. Kuvilleni en tee siis nykyään rajauksen lisäksi muuta, kuin lisään niihin blogini osoitteen.


Ylläolevissa kuvissa näette kynteni aivan luonnollisessa tilassaan juuri lakan poistamisen jälkeen. Muutamassa kynnessä on liuskoittumista, mutta muuten kynteni ovat aika kestävät ja kovat. Olen vain niin kova tekemään käsilläni, että pidemmät kynnet eivät oiken menesty. Myöskään työni vuoksi pidemmät kynnet eivät olisi toimivat, sillä ne tulisivat melko nopeasti kertakäyttöhansikkaista läpi ja saisin kaikki ihmiseritteet käsilleni, hyi.

Kynnet ovat hieman värjäytyneet, vaikka käytänkin aina aluslakkaa. Eivät ne kuitenkaan luonnonvalossa hyppää ihan noin pahasti silmille ja nytkin olen kehdannut kulkea pelkillä aluslakoilla jo useamman päivän verran. En aina jaksa tai kerkeä lakata kynsiäni, mutta kirkas lakka minulla on yleensä aina suojaamassa kynsiäni.

Sellainen on tämän naisen alaston totuus kynsistä, ei kovin paha mielestäni:)

Sitten loppukevennystä, minitorttuja!;D Meille oli eilen tulossa naapuri lapsensa kanssa kylään ja huomasin että meillä ei ole mitään vierasvaraa kaapissa. Kaivelin hetken pakastinta ja löysin vajaan torttutaikinalevypaketin, joten leivottiin sitten Termiitin kanssa torttuja kahvin kanssa tarjottavaksi. Tavallisten torttujen lisäksi tehtiin lapsen käteen sopivia versioita:) Termiitti on alkanut vaatimaan suuhunsa kaikkea, mitä me aikuisetkin syödään eikä sille kelpaa mitkään muruset vaan haluaa just samaa kuin muutkin. Hän ei kuitenkaan jaksa ikinä syödä esim. isoa joulutorttua kokonaan, joten tämän takia aattelin kokeilla tehdä miniversioita tortuista.Minitortuista tuli aikas söpösiä:) Neljä miniversiota vastaa yhtä aikuisen kokoista torttua, joten yhdestä valmiista levystä tuli kahdeksan torttua. Kaulitsin taikinaa hieman ohkasemmaksi, mutta muuten tortut valmistuvat aivan samaan tyyliin kuin isommatkin. Uunissa pidin pienempiä versioita noin puolet isompien vaatimasta ajasta. Helppoa, nopeaa ja hauskan näköistä pikkupurtavaa;) Termiitille ainakin maistui!:)

Eipä meillä tällä kertaa muuta. Termiitti levittää tuossa mun vitriinikaapista kirjat lattialle protestiksi siitä, että äiti istuu koneella naputtelemassa.. Kai se täytyy lähteä siivoamaan kirjat takaisin kaappiin.

Mukavaa päivän jatkoa!
<3llä Teanna ja pikkuleipuri-Termiitti

8 kommenttia:

 1. Tää postaus sai hymyn huulille! :) Ihania torttuja :D

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Niin minustakin:) Just sopivan kokoisia suupaloja!:)

   Poista
 3. Oi, kuinka ihana idea! Nuo pikkutortut ovat juuri pieneen käteen sopivia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Voin muuten kertoo, että ovat oikein sopivia myös aikuisen suuhun, nams:P

   Poista