Sivut

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Tummanpuhuvaa kukonaskelta

Taannoisesta kaupunkireissusta ja visiitistä Gina Tricon myymälään lakkakokoelmani kasvoi taas parilla pullolla. Ginan kolme lakkaa kympillä-kestotarjous pakotti minut valitsemaan itselleni kaksi lakkaa, sillä yhden olin ostamassa joka tapauksessa lahjaksi. Valitettavasti toinen näistä valitsemistani lakoista osoittautui pienoiseksi pettymykseksi, mutta onneksi parivaljakon toinen yksilö antoi miellyttävän lakkauskokemuksen.

Clay Blue on minusta nimensä veroinen, eli hieman savimaisen tunkkainen sininen. Jostain syystä en voinut jättää pulloa hyllyyn, vaikka en edelleenkään ole varma pidänkö väristä. Ehkä tämäkin ostos enteilee jo tulevaa syksyä, sillä voisin kuvitella ihastuvani tähän väriin sitten, kun syksyfiilis iskee kunnolla päälle. Ennakoin siis ehkä jo tulevaa:)


Clay Blue on koostumukseltaan paksuhko creme (vai olinko erottavinani pientä shimmeriä pullon kyljestä?), jonka levittämisessä ei ollut ongelmaa, kunhan oikea tekniikka löytyi. Ensimmäisten kynsien alimmaisena kerroksen lakkasin hieman liian pienellä lakkamäärällä ja kynnet näyttivät kauniistikin sanottuna epäilyttäviltä. Toista kättä aloitellessa olin jo oppinut, että ottamalla sutiin jopa hieman liikaa lakkaa sain kauniin pinnan aikaiseksi. Paksuhkon koostumuksen ansiosta lakka ei karkaillut mahdottomasti kynsinauhoille, vaikka työstinkin suuremmalla lakkamäärällä. Kaksi kerrosta riitti täydelliseen peittävyyteen.

Vielä viime kesänä tykkäsin koristella lakkauksia usein leimoilla, mutta sittemmin se on jäänyt todella harvinaiseksi koristelutavaksi.. Halusin virkistää muistiani leimaustekniikan suhteen, joten otin pinnojen polttamisriskin ja kaivoin leimaustarvikkeet esille. Tein varmasti kaikki aloittelijalle virheet mitä vain voi keksiä, mutta ihme kyllä säästyin kuitenkin suuremmilta sotkemisilta ja lopputulos on ihan katseltavakin:)


Valitsin leimauslakaksi China Glazen Techno Tealin, jonka Belegwen on jo aikaisemmin todennut hyvin leimailuun sopivaksi. Kuviota mietin pitkään ja hartaasti ja lopulta päädyin DRK-A laatan kukonaskel-kuvioon. Kuvion kohdistaminen oli sinänsä idioottivarmaa, että DRK-A laatan kuviot peittäisivät kynteni varmaan tuplasti leveämpinäkin, niin isoja laatan kuviot ovat! Täytyy silti rehellisyyden nimissä myöntää, että yhden kynnen kuvion onnistuin kohdistaman liian kauas kynnen tyvestä, jolloin sinne jäi "kalju" kohta :D Onneksi sain korjattua möhläykseni aika nätisti, eikä leiman jatkamiskohtaa erota, jos ei hoksaa tarkasti sitä etsiä.


Minulla on ollut jo pitkään aikomus yhdistää creme pohja hololeimoihin, mutta nyt vasta sain sen aikaiseksi. Yhdistelmä on kyllä niin upea kuin ajattelinkin ja jopa tällainen tunkkaisempi ja tummempikin pohja herää jotenkin eloon hologrammileiman kanssa.

Täytyykö vielä erikseen mainita, että tykkään näistä kynsistä?:)

7 kommenttia:

 1. Ihanat koristelut ja ompas yllättävän hieno lakka! :) Yleensä en pidä tummista lakoista, mutta tuo on kyllä kaunis!

  PS . Luin lakan nimen aluksi "Gay Blue". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tähän vuodenaikaan tummempi sininen ei yksistään niin sytytä, mutta holon kanssa tästä tuli oikein mieleinen lakkaus.
   Heh, piti oikein tarkistaa, että oon kirjoittanut nimen oikein;)

   Poista
 2. Juu, toi Clay Blue on kyllä syyslakka. En pidä hololakoista, mutta näin leimattuna toi kyllä toimii, ja kun tykkään leimailla, niin tarttee varmaan hankkia joku leimaava holo kokoelmaan :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin piti vielä mainitsemani, että olet uusinut blogin ulkonäköä! Tää on nyt kyllä tosi selkeä.Tykkäsin vaan kovasti sun entisestä bannerista, vaikkei se kovin kynsiblogimainen ollutkaan :o)

   Poista
  2. No ehdottomasti hankit jonkun hyvin leimaavat holon kokoelmiisi ja sitten rakastut siihen muutoinkin;) Mä käyn yleensä Belegwenin blogista kurkkimassa vinkkejä leimailuun sopivista lakoista, suosittelen sullekin!:)
   Tämä blogi elää nyt tälläistä muutosten aikaa, kun en millään tunnu löytävän täysin itseäni miellyttävää ulkonäköä.. Olkoon nyt tällainen seuraavaan "sisustuspuuhkaan" asti:) Banneri ainakin tulee vielä vaihtumaan, mutta yleisilmeen jätän luultavasti melko yksinkertaiseksi.

   Kiitos kommentista ja palautteesta:)

   Poista
 3. Voi hitsi, aivan upean näköinen lakkaus!!
  Itselleni kyllä iskee kaikki tummatkin värit paljon :)

  VastaaPoista