Sivut

torstai 17. lokakuuta 2013

31DC2013 - Päivä 6: Violetit kynnet

Ihan alkuun teen pienen tunnustuksen, nimittäin violetti värimääritelmänä on minulle hankala tapaus. En ole oikein koskaan tajunnut, mikä ero on violetilla, lilalla jne. sävyillä, sillä minulle ne ovat yhtä kaikki violetteja. Tämän päivän kynsille päätyi kahta eri violetin sävyä ja lisäksi ripaus kultaa:)

Olen ihastellut taidokkaasti toteutettuja skittlette- manikyyrejä useammasta blogista ja aikonut kokeilla sellaisia itsekin. Jostain syystä tämä on jäänyt silti pitkäksi aikaa vain aikomukseksi, mutta nyt sain vihdoin itseä niskasta kiinni ja toteutettua sellaiset!:)

Näitä kynsiä tehtiin pitkään ja hartaasti, sillä aloitin kynsien lakkaamisen puolilta päivin ja lopetin lähempänä pikkukakkos-aikaa, eli viiden hujakoilla. Itse manikyyri ei ollut niin vaativa, mutta kuivattelin lakkakerroksia välillä jopa tunninkin verran sohvalla torkkuen. Tämän manikyyrin haastavin osa oli siis oikeastaan sen loppuun saattaminen.

Skittlettejä voi mukailla tekijä aivan oman maunsa mukaan, kantava teema näissä on ymmärtääkseni, että aksenttikynsien lisäksi manikyyrissä on kaksi eriväristä tai koostumusta omaavaa lakkaa. Käytännössä siis kolme erilaista kynttä. Omassa versiossani tein nimettömistä ja etusormista aksenttikynnet, joissa on jotain samaa, mutta silti ne ovat keskenään hieman erilaiset. Yhteinen tekijä kynsissä oli tämänpäiväinen haasteväri, jota löytyy pikkurilleistä ja keskisormista, sekä peukaloista ja toisista aksenttikynsistä. Kuulostaako sekavalta? Ehkäpä kuvat kertovat paremmin:)


Aloitin manikyyrin nimettömien lakkaamisella. Niihin tuli kolme kerrosta Gina Tricon Goldia. Näiden kuivuttua asettelin kynsiteipit neljäksi raidaksi kynsille ja lakkasin päälle Essencen Break Throughia kaksi kerrosta. Raitakynsien valmistuttua lakkasin loput kynnet normaalissa lakkausjärjestyksessä aloittaen oikean käden pikkurillistä ja lopettaen vasemman käden peukaloon. Loput kynnethän olisi voinut myös lakata sillä välin, kun nimettömien lakat kuivuvat, mutta koska halusin minimoida ruttaamis- sekä ärräpäiden lentämisriskin niin päädyin tähän ratkaisuun. Prosessi vei enemmän aikaa, mutta säästi hermoja, joten voinen suositella!

Pikkurillit ja keskisormet lakkasin OPIn It's a Grape Fit!:llä. Oman kappaleeni olen kotiuttanut kirppikseltä ja kokeilin sitä nyt ensimmäistä kertaa. En tiedä onko lakka alkujaankin näin tönkköpaksu creme, vai liekö yksilöni päässyt jankkiintumaan ajan myötä, mutta ohenninta tämä olisi joka tapauksessa kaivannut. Koostumus ei ollut mahdoton levitettäväksi, mutta omaan makuuni kuitenkin liian paksua. Kerroksista tuli paksuhkoja, mutta onnekseen tämä ei ollut vielä kuplittuvaakin sorttia, muuten olisi tullut lähtöpassit! It's A Grape Fit!:ä kynsille päätyi siis kaksi kerrosta.

Etusormista tein nimettömien aksenttikynsiä peesaavat, mutta yksinkertaistetut versiot. Niille päätyi kolme kerrosta Gina Tricon Goldia. Gold on kultashimmerinen, hyvin levittyvä lakka. Toiseen kultaiseen lakkaani, Tiia Vanhatapion Fool's Goldiin, verrattuna tämä on enemmän shamppanjaan verrattava sävy, kun FG taas on selkeästi keltaisemman kultainen.

Peukaloihin, kuten nimettömiin, lakkasin Essencen Brake Throughia. Hyvää Essence- laatua käytökseltään, peittävyyteen vaadittiin kuitenkin kynsilläni kolme kerrosta.

Skittletten osaset yhdistin koristelemalla kynnet lopuksi vielä pyöreillä kultaisilla niiteillä. Aksentti- nimettömiin niitä tuli rivi koko kynnen pituudelta, keskisormiin kaksi ja peukkuihin ja pikkurilleihin yhdet jokaiseen.


Kokonaisuutena ihastuin tähän tekniikkaan ja näihin kynsiin, vaikka pieniä puutteita ja virheitäkin kymmeneen kynteen mahtui.. Ensinnäkin oikean käden aksenttikynsi ei ole niinkään siisti, mitä vasurin, vaikkei sekään ihan nappiin mennyt. Toisekseen omistamistani kultaisista lakoista kumpikaan ei parittunut kunnolla näiden niitten värin kanssa, vaikka kuinka kovasti sitä toivoinkin:D Hankintalistalle menee siis niittien sävyä vastaava kultainen lakka. Olisiko teillä antaa suosituksia?

12 kommenttia:

 1. Tyylikäs kokonaisuus :) Pitäs tollastakin joskus kokeilla, vähän vaikee vaan suunnitella kun vähän vierastan keskenään erilaisia kynsiä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Yllättävän kotoisalta sitä voi tuntua eripari-kynsissäkin, jos ne ovat edes jossain määrin keskinäisessä harmoniassa:) Rohkeasti vaan kokeilemaan, netti on inspiraatioita pullollaan!

   Poista
 2. Kauniit! Onneks sä et tee tätä haastetta joka päivä, koska silloin joutuisit heti poistamaan viisi tuntia värkkäämäsi lakkaukset! :)
  Mä oon ite pitäny aina violettia ja lilaa synonyymeinä, kaikki ne on violetteja joissa on sinistä ja punasta sekasin :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:)
   Ei tosiaan onnistuisi minulta joka päivä lakkausten vaihtaminen, sillä haluan myös nauttia tekemistäni kynsistä:) Joskus blogin aloitushuumassa tuli vaihdettua lakat hyvinkin usein, kun oli niin intona kokeilemassa uusia ideoita, mutta nyt sitä keskittyy tekemään enemmän oman näköisiä kynsiä, joissa viihtyykin useamman päivän.

   Poista
 3. Nää on ihanat kynnet! <3
  Mie olen kans hurahtanut täysin skittletteihin, voisin tehdä niitä pelkästään :P

  En osaa kyllä suositella mitään kultaista lakkaa, hommasin nimittäin viime viikolla ensimmäiset kultaiset lakat itselleni... Kulta ei ihan ole miun lempiväri mutta ajattelin jos sattuu jouluna tarvitsemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Tähän tyyliin on kyllä varmasti helppo hurahtaa, kun vaihtoehtoja toteutukseen on niin paljon ja kynsistä saa helposti näyttävät.
   Kulta on kyllä tosiaan ihan jouluväri, harvemmin sitä tulee itselläkään käytettyä muulloin.. Näihin skittletteihin sitä saa kyllä kivasti kulutettua, eikä fiilis ole silti jouluinen!:)

   Poista
 4. Tosi kauniit kynnet ja ihanasti oon tehnyt jokaisen kynnen koristelut, tykkään tosi paljon. ^^

  Kultaisista lakoista voisin ehkä suositella Orlyn Glitziä, mulla toiminut oikein hyvin ja on aika lähellä noitten niittien väriä. Opin Goldeneye on myös ihana, tosin ei kovin peittävä yksilö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän:)
   Kiitos myös lakkasuosituksista! Täytyypä perehtyä noihin tarkemmin:)

   Poista
 5. Mulle lila on vaalea violetti. Paitsi siis en juurikaan käytä sanaa lila, vaan kaikki on violettia :).
  Nätit lakkaukset :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, violetti on violetti vaikka voissa paistais!:)
   Kiitus:)

   Poista
 6. Nätit on:o) Musta skittleteiden paras puoli on mielestäni se, että ei tarvitse tehdä kovin montaa samanlaista kynttä, joloin onnistumis prosetti on huomattavasti parempi ku se et kaikki 10 kynttä pitäisi näyttää samalta :oD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tuo on kyllä totta, skittletteä ei oo niin helppo mokata:D

   Poista