Sivut

tiistai 1. lokakuuta 2013

31DC2013 - Päivä kolme: Keltaiset kynnet

Haasteen kolmannen päivän lakkavalinnassa ei tarvinnut kauaa päätä rapsutella, sillä kokoelmastani löytyy ainoastaan kaksi keltaista lakkaa. Color Clubin Daisy does it olisi ollut myös hyvä vaihtoehto, mutta lopulta päädyin ulkoiluttamaan OPIn Need Sunglassesia. Yksistään se ei ole kovin hyvin peittävä, en välitä myöskään koostumuksesta tai sävystä sen paremmin, mutta valkoisen päälle kerrostettuna siitä löytyy ihanan hempeä pastellisempi ulottuvuus.

Tekniikaksi halusin valita jotain, jota en ole vielä kokeillut. Näitähän löytyisi pitkä lista, mutta päädyin kelmutteluun, koska se on ollut mielen päällä jo pitkän aikaa. Tekniikka on periaatteessa helppo ja nopea, muttei kuitenkaan täysin idioottivarma. Ainakin minä sain tässä pienen opetuksen kantapään kautta, että pohjalakan tulee olla ennen kelmutusta kunnolla kuiva!


Aloitin lakkaamalla kaksi kerrosta Cesarsin ranskalaisen manikyyrin settiin kuuluvalla valkoisella lakalla. Se on edelleen minun ainoa toimiva valkoinen, sillä en vain ole saanut ostettua parempaakaan tilalle.. Jotenkin nuo perusvärit tuppaa olemaan aina viimeisenä hankintalistalla. Ei tässä kyllä sinänsä mitään vikaa ole, sillä se peittää hyvin kahdella kerroksella ja koostumus on ihan toimiva muutenkin.

Kelmutteluvaiheeseen otin päivän päävärin käyttöön. Hommahan eteni niin, että lakkasin valkoisen päälle kerroksen Need Sunglassesia ja hetken päästä pyöräyttelin elmukelmupallolla lakan päältä, jolloin tarkoitus olisi ollut rikkoa päällimmäistä lakkakerrosta ja saada eläväinen pinta aikaiseksi. Malttamattomuuteni ansiosta kelmupallo otti kuitenkin osansa myös alemmista lakkakerroksista ja sai paljaan kynnen esille paikka paikoin. Aloitan aina lakkaamisen ja koristelut oikeasta (ei kuvattavasta) kädestä, mutta en ottanut opikseni ensimmäisten kynsien jälkeen vaan jatkoin samalla linjalla loppuun saakka. Vasuria kelmutellessa sentään hölläsin vähän otetta, enkä saanut siihen ihan niin pahoja kraatereita kuin oikeaan:D 


Tihutyön valmistuttua mietin päällyslakkaa, kiiltävää vaiko mattaa? (Huomaa hieno riimi:D) Mattavaihtoehto tuntui houkuttelevammalta, joten lakkasin koko setin päälle Flormarin mattapäällyslakalla. Minusta tuosta pinnasta tuli matattuna aika kiva, ihan niin kuin vanha maali olisi kulunut paikoitellen.

Tätä tekniikkaa täytyy kokeilla toistekin!

12 kommenttia:

 1. Nämä ovat todella kauniit! Värit sopivat tosi hyvin yhteen :)
  Kelmuttelu tekniikalla saa kyllä kivaa jälkeä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Vielä kauniinpaa jälkeä olis tullut, jos ois malttanut kuivatella pohjalakan kunnolla:D

   Poista
 2. Hyvin siulla on nämä onnistunut, aivan ihanat kynnet! :)
  Ja uuih mikä blogin uusi ulkoasu! Ja banneri!! Ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tää uus ulkoasu oli vähän hätäratkaisu (banneri varsinkin) kun vanha ei tuntunut ihan omalta.. Kyllä tätä taas hetken katselee:)

   Poista
 3. Kivan näköiset kelmukynnet sait aikaiseksi ja blogin ulkoasu on ihanan syksyinen ja selkeä :o)

  VastaaPoista
 4. Värit sopii tosi hyvin yhteen! Ihanat! (:

  VastaaPoista
 5. itse teen kelmuttelun niin että kun pohja on lakattu, pyörittelen kelmusta pallon ja laitan vähän toista lakkaa johonkin alustalle jossa sitten kastan sitä kelmupalloa ja pyörittelen kynnelle :) tätä sun tapaa pitääkin koklata joskus.

  VastaaPoista
 6. Ihana uusi ulkoasu, tykkään kovasti. ^^ Ja ihanat kynnet, sulle sopii tosi hyvin keltanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Onhan tää aika sidonnainen tähän vuodenaikaan, mut nyt on vaan niiiin oranssi kausi päällä että oli pakko:P Tuo keltainen menee just hyvin kynsillä valkoisen kaverina, yksistään en siitä oikeen tykkää.

   Poista