Sivut

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Merimieskuoseissa

Tänä kesänä ei ole voinut kukaan kynsiblogeja tai kynsiaiheisia Instatilejä seuraava välttyä törmäämästä seilorikynsiin. Eri tyyleillä toteutettuja merimieskynsiä on ollut tarjolla lukemattomia eri versioita niin perinteisemmissä, kuin vähän enemmänkin modatuissa versioissa.

Perinteisesti minä tartun kauden trendeihin aina vähintään pari kuukautta myöhässä, mutta nyt luulen että seilorikynsivillitys on vielä päällänsä ja minäkin kerkesin mukaan omalla versiollani:) Omien kynsieni suurimpana inspiraation lähteenä pidän Sigin taiteilemia merimieskynsiä. Toiset mainitsemisen arvoiset seilorikynnet ovat taas Sissin käsialaa ja niissä ihastuin erityisesti käytettyihin väreihin!


Viihdyin viimeisimmäksi esittelemilläni kynsillä niin hyvin, että halusin toteuttaa myös nämä kynnet samaan mix 'n match/ skittle- koristelutyyliin. Väreiksi valitsin melko perinteisiä seilorikynsien värejä; sinistä, valkoista, kultaa ja punaista.


Vasempaan käteen pääväriksi tuli sininen. Lakkasin peukaloon, nimettömään ja pikkurilliin Gina Tricon Clay Blueta. Kaksi kerrosta riitti peittävyyteen ja tasaiseen jälkeen. Toisen kerroksen ollessa vielä märkä lisäsin pikkurilliin ja peukaloon valkoisia pyöreitä niittejä.

Etu- ja keskisormi saivat raidoituksen. Pohjaksi lakkasin kaksi kerrosta Ginan Whiteä ja kuivattelin sen kunnolla ennen kynsivinyylien asettelua. Halusin näistä kynsistä keskenään mahdollisimman samanlaiset ja raidoitin ne neljään silmämääräisesti saman kokoiseen osaan. Puolet raidoista väritin Essien Peach Daiquirilla ja loput China Glazen I Herd That:lla.

Nimettömään tein merimieshenkisesti ankkurikoristelun. En luottanut käsinmaalaustaitoihini niin paljon, että olisin maalannut ankkurin suoraan kynnelle, joten turvauduin kuvion siirtotekniikkaan. Maalasin ankkurin paksun pakastepussin päälle vapaalla kädellä ja siirsin sen siitä kynnelle pinsettejä apua käyttäen. Tekniikka oli siis verrattavissa stamping decals- tekniikkaan, mutta jätin vain sen leimaamisvaiheen välistä ja sommittelin kuvion itse:) Lopputulos hieman kärsi siirtovaiheessa tapahtuneesta venymisestä, mutta uskon säästäneeni hermoparkojani tällä tavoin, joten olen ihan tyytyväinen. Lähitarkastelussa kuvion suojaksi lakattu kirkas päällyslakkakerros erottuu vähän rumasti, mutta kauempaa katsottuna rajaa ei edes oikeastaan huomaa.


Oikeaan käteen halusin enemmän punaista ja lakkasinkin etusormen- ja pikkurillin kynnet Essien Peach Daiquirilla. Peach Daiquiri on korallisenpunainen ja koostumukseltaan haluaisin väittää tätä crellyksi. Ohuellakin sudilla se levittyi miellyttävästi, mutta kolmellakaan kerroksella en saanut täysin peittävää lopputulosta. Kolmannen kerroksen jälkeen kerkesin kuitenkin jo kiinnittää kultaiset pyöreät niitit paikoilleen, joten tyydyin kärkien hienoiseen läpikuultavuuteen, kun en laiskana jaksanut aloittaa lakkaamista alustakaan.

Nimettömästä ja peukalosta tein raitakynnet samaa valkoista pohjaa ja raitojen määrää käyttäen, kuin vasuriinkin. Peukaloon käytin myös samoja lakkoja, mutta nimettömän punasävyiset raidat vaihdoin sinisiksi. Oikeassa kädessä vaihdoin myös lakkojen järjestystä hieman ja aloitinkin raidoituksen tyvestä I Herd That:lla, kun vasurissa sijoitin sen kärkiin ja "keskimmäisiin" raitoihin. 

Keskisormi sai päälleen kaksi kerrosta Clay Blueta sekä ruorikuvion. Ruorin maalasin myöskin vapaalla kädellä muoville, josta siirsin sen kynnelle. Tein vahingossa ruorista aivan liian ison, joten käytin siitä vain osan kynnen tyveä koristamaan.


Yllätin ihan itseni sillä, että kuinka hyvin tunnun viihtyvän näissä kynsissä! Olen joskus aikaisemminkin leikitellyt ajatuksella tehdä seilorikynnet, mutta jotenkin ajattelin etteivät ne olisi ollenkaan minun juttuni. Näistä nyt kuitenkin tuli minun juttuni ja tykkään kovasti pienistä virheistä huolimatta!:)

Kuvien laatuun en ole tällä hetkellä ollenkaan tyytyväinen, sillä kuvasin kynnet aamulla pikapikaa automaattiasetuksilla liian kiireellä. Näillä keleillä ja tällä kasvavalla masulla ei vain oikein jaksa eikä pysty keskittymään mihinkään oikein kunnolla. En oikein muutenkaan ole juuri viime aikoina löytänyt motivaatiota valokuvaukseen, vaikka se onkin kynsienlaiton lisäksi yksi kiinnostavimmista harrastuksistani. Mennään nyt näillä eväin eteenpäin hamaan tulevaisuuteen ja toivotaan, että löydän kuvausinspiraatiota lisää jostain kulman takaa jossain vaiheessa. Tällä hetkellä pidän tärkeimpänä, että kuvista selviää edes suunnilleen mistä tässä blogissa puhutaan, sävyjen swatchit jokainen voi omatoimisesti sitten googletella:)

18 kommenttia:

 1. Oi että nää on kivat! :) Seilorivillitys tosiaan on meneillään kynsimaailmassa, ja aattelin itekin tänää liittyä mukaan tekemällä variaation seilorikynsistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni!:) Mä odotan jo malttamattomana, että minkälaiset upeudet oot saanut taiteiltua:)

   Poista
 2. Nämä on kyllä ehdottomasti yhden upeimmista seilorikynsistä! Mä tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
 3. Kivannäköiset! Onhan tätä seilori-teemaa tietty ollut jonkin verran havaittavissa, mutta ei oo rantautunut mun blogiin asti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti E-S! Ehkä seilorit löytävät ajan myötä tien myös sinunkin luo;)

   Poista
 4. Nää on niin upeat, ihastelin jo aiemmin päivällä, mutta nyt pääsi kommentoimaankin. :D Aivan ihana tunnelma tulee näistä. Suosikkikynsi ehdottomasti toi ruorillinen yksilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruori onnistuikin hyvin, oon siitä jopa aika ylpeä:) Siinä ei jäänyt rajatkaan näkymään niin kuin ankkurissa..

   Poista
 5. Vau miten upeat! Tosi hienot. :) Tykkään.

  VastaaPoista
 6. Voi mahoton kuinka ihanat kynnet! ^_^
  Kaikki väritkin sopivat niin hyvin yhteen, aivan ihanat! Ei voi muuta sanoa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanne!:) Mä kans tykkäsin väreistä yhdessä, vaikka alkuun harmittelin kun en omista kirkkaampaa sinistä.

   Poista
 7. Aivan mielettömän upeat seilorikynnet oot tehnyt, tykkään! <3 Instassa näitä jo ihastelinkin, mutta oli pakko tulla vielä tännekin kommentoimaan :D Ja olipa mahtista kuulla, että sait inspiraatiota mun kynsistä <3<3

  VastaaPoista