Sivut

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Nudella ja neonväreillä maustettu skittlette

Edellisessä postauksessa kerroin teille tuoreita kuulumisia kynsistudiosta, jota vietimme ihanan kynsihöperöisen Heidin luona. Kyseisessä postauksessa vilahtivat myös nämä nyt esittelyvuoron saavat kynnet, jotka tein tuon studion aikana. Olen laittanut myös Instagram-tililleni  muutaman vilautuskuvan kynsistä, mutta nyt kerron teille tarkemmin käytetyistä lakoista ja tarvikkeista sekä manikyyrin tekovaiheista:)

Kynsistudiollamme ei ollut mitään erityistä teemaa, mutta hetken keskusteluamme Heidin ja Nannen kanssa huomasimme, että jokainen halusi kynsilleen liukuvärjäystä. Hellepäivien kunniaksi himoitsimme Nannen kanssa myös neonvärejä ja Heidikin pikkuhiljaa yhtyi innostukseen niistä, joten iltamme epäviralliseksi teemaksi muodostui neonit ja liukuvärjääminen.

Minun alkuperäinen ideani oli luoda kynsilleni skittlette nudella ja neonväreillä, mutta valitettavasti kaikkien meidän kolmen harrastajan lakkapakissa oli neonvärien kohdalla huutavan tyhjä kolo! Nudejakaan en juuri liiaksi omista, mutta tiesin Heidin omistavan ainakin OPIn Samoan Sandin, sillä ihastelin sitä hänen kynsillään viimeisimmässä kirppismiitissämme. Heidin lakkoja tutkiessani löysin hänen "kiinanihme-halpislakoistaan" melkein dupen Samoan Sandille ja koska se kiekolle testattuna tuntui peittävän paremmin kuin SS, päädyin merkkilakan sijaan käyttämään sitä.

Neonvärejä metsästin lakkaukseeni Heidin ja Nannen niittivalikoimista ja pyörittelin eri muotoisia ja -värisiä neonniittejä mallikuvani päällä. Perinteiset niittien asettelut kynnen tyviin tuntuivat liian tylsältä vaihtoehdolta ja aloinkin metsästämään ideoita neon+nude- kynsistä Instagramin puolelta. Löysinkin ihanan esikuvan kynsilleni käyttäjältä @babsnails


Käsinmaalaustaitojeni ollessa kovin puutteelliset aloin selailemaan Nannen laattavalikoimaa sopivan kuvion löytämiseksi. Kiva köynnösmäinen kuvio löytyi lopulta Bundle Monsterin laatasta BM-406. Kuvion päälle mallasin pieniä pyöreitä neonniittejä, mutta ne näyttivät liian suurilta hentoisen kuvion päällä. Lopulta joku meistä kolmesta huomasi, että voisin käyttää niittien sijaan hexglittereitä uudesta Claire's:n lakastani!:)


Skittlettenieni peruselementiksi on tämän kevään ja kesän aikana muodostunut se, että johonkin väliin on pakko työntää Ginan Whiteä raikastamaan värejä. Tälläkin kertaa minun piti saada se mukaan ja käytin sitä kahdessa kynnessä liukuvärin toisena värinä.

 

Suunnittelutyön valmistuttua aloitin manikyyrin teon lakkaamalla kynsille pohjavärit. Pikkurilleihin lakkasin kolme kerrosta Kikon Sugar Mat lakkaa sävyssä Hot Pink. Se ei kai ole ihan virallisesti neon, mutta koska se sointui niin nätisti yhteen pinkkien neonglittereiden kanssa, pääsi se mukaan manikyyriin. 

Nimettömiin ja peukaloihin lakkasin liukuvärin pohjaksi kaksi kerrosta Ginan Whiteä. Etu- ja keskisormet saivat ylleen kolme kerrosta "kiinanihme"- lakkaa, BK 36:sta. Tämä halpislakka olisi tarkemmalla levittämisellä peittänyt varmaan kahdellakin kerroksella, joten se pesi mennen tullen OPIn Samoan Sandin, jota Heidi kertoi kerrostaneensa lyhyemmillekin kynsille kuusi kerrosta peittävyyden aikaansaamiseksi! Bonuksena nämä pikkulakat ovat vielä tuoksulakkojakin ja tämä yksilö paljastui kuivuttuaan kaakaon tuoksuiseksi:) Lakka muuten tuoksuu yhä hennosti kaakaolle, vaikka onkin ollut jo useamman päivän kynsillä! Tein tällä samaisella lakalla liukuvärjäyksen Whitellä pohjustettuihin kynsiin.


Etu- ja keskisormiin leimasin köynnösmäistä kuviota BM-406 laatasta Konadin valkoisella leimauslakalla. Kuvion kiekurakohtiin kalastelin glittereitä Claire's: n Dizzy- nimisestä lakasta. Edellisessä postauksessa kerroinkin pettyneeni lakan glittervalikoimaan ja "huuhtoneeni" lisää erikokoisia ja -värisiä glittereitä Vanilla Sorbetista. Kyseisten lakkojen glittereitä yhdisteltyäni sain köynnöskasviini tarpeeksi väriä ja eloisuutta:)

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kynsien piti olla tässä vaiheessa päällyslakkaa vaille valmiit, mutta liukuvärjätyt kynnet näyttivät jotenkin liian laimeilta sellaisinaan. Pienen päänraapimistuokion jälkeen päädyin leimaamaan niillekin samaa köynnöskuviota, mutta hieman tummemmalla lakalla. Leimausväriksi valikoitui sama "kiinanihme"-merkki BK sävyssä 38. Siis miettikää noita lakkoja- ne tuoksuu hyvälle, peittävät hyvin ja vielä soveltuvat leimaamiseenkin!:)


Lakkausten valmistuttua pohdiskelin, että sopisiko tämän skittletten luonteeseen vielä mattauskin. Viihdyin kiiltävän päällyslakan kanssa puolitoista vuorokautta, kunnes päätin kokeilla mattaamista Flormarin Matifying Top Coatilla. Täytyy sanoa, että tykkään näistä mattaversiona ehkä vielä enemmänkin kuin kiiltävänä, sillä nyt neonglitterit pääsevät pomppaamaan lakkapohjasta räväkämmin! Kuvistani tuo kiiltävän- ja mattapäällyslakan ero ei valitettavasti tule esiin yhtä selvästi kuin livenä.

Vaikka alkuperäinen suunnitelmani nuden ja neonvärien yhdistämisestä ei onnistunutkaan, niin tämä suunnitelma B miellyttää silti silmääni hyvinkin paljon. Miehenkin mieleen nämä tuntuivat olevan ja hän eilen toivoikin, että antaisin näiden nyt olla useamman päivän kynsillä:) Kyllähän näitä katseleekin mielellään niin kauan kuin kestävät, varsinkin nyt kun ne saivat vähän päivitystä mattapäällyslakalla. Mii laiks!<3

24 kommenttia:

 1. Nää on kyllä NIIN hienot! Hyvä esimerkki siitä miten hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja lopputulos on erittäin onnistunut:o) Tykkään myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, suunnittelu on puoli ruokaa.. Tai manikyyriä:) Kiitos!:)

   Poista
 2. Ihana yhdistelmä, nudea ja kirkkaita värejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkään, tuo Nude rauhoittaa neonvärejä just sopivasti:)

   Poista
 3. Kyllä nämä vaan on kauniit ^_^
  Ja oli kyllä melkoinen löytö siulla toi Claire's: n Dizzy ♡
  Alkaiskohan Heidi harhauttaan siua jos mie..... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3
   Hah, kyllä varmaan noin ovela harhautussuunnitelma toimii;D

   Poista
 4. Mahtavat kynnet. Jotenki ihan syötävät...

  VastaaPoista
 5. Mä en kestä, nämä ovat kertakaikkiaan upeat!

  VastaaPoista
 6. oon ihan jäljessä kommentoinnissa jälleen kerran, mutta halusin vaan tulla kertomaan että tykkään näistä kynsistä ihan hulluna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikinä ei oo liian myöhäistä, tää kommentti piristi iltaani kovasti! Joten kiitos Emma:)

   Poista