Sivut

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Vahingossa ihan kiva Mix 'n Match- lakkaus

Tämänkertaisen otsikon piti olla "Lakkaushaaste: Perhosia", mutta eilen ei todellakaan ollut minun paras päiväni kynsitaiteen parissa. Alkuperäinen otsikko muuttui lakkausvaiheessa useampaankin otteeseen samalla kun lakkaajan ärsytyskäyrä nousi melkein yhtä kuumaksi kuin kyseinen päiväkin oli.

Siinä vaiheessa, kun olin aloittanut lakkaamisen alusta kolmatta kertaa olin jo heittää lakoilla vesilintua, mutta hiukan viilennyttyäni päätin kokeilla vielä kerran. "Viimeinen" kerta olikin kohtuullisen kannattava, sillä vaikka jouduin poistamaan lakat vielä muutamista kynsistä ja muuttamaan lakkaussuunnitelmaa sen kymmenen kertaa, niin lopputulokseksi sain kynsilleni väkerrettyä ihan katselemisen arvoiset Mix 'n Match- lakkaukset. Lopulta huono kynsipäivä muuttuikin ihan kivaksi, vaikka olisin miellelläni kyllä selviytynyt lakkausurakastani hieman nopeampaa kuin kolmessa tunnissa helteisessä huoneistossa.


En ole ihan varma, onko Mix 'n Match kynsien "rakennusaineille" olemassa yhtä tarkkaa rajausta, kuin esimerkiksi skittlettelle on, joten siksipä aijon ihan pokkana puhutella näitä lakkauksia Mix' n Matcheiksi. Löytyyhän näistä kynsistä melkoinen miksaus eri lakkoja, tyylejä ja koristeluita ja silti ne kaikki mielestäni mätsäävät myös jotenkin kauniin kesäisesti yhteen:)

Alkuperäisestä lakkaussuunnitelmasta lopulliseen maniin jäi vain muutama elementti; OPIn Strawberry Margarita, Essien Mint Candy Apple sekä valkoiset niitit. Muilta osin lakkaus rakentui sitä mukaa, kun sain yhdenkin kynnen lakattua kohtuullisen tasaisesti tai koristeltua itseäni miellyttävästi. Jossain vaiheessa keksin, miten saan tähänkin lakkaukseen ujutettua Ginan Whiteä sekä alkukesän ja kevään lakkarakkauttani OPIn Live. Love. Carnavalia. Ne ehkä pelastivat koko lakkauksen uhkaavalta X-tra- kylvyltä.


Vasemman käden kynsiltä löytyy kolme mansikkamargariitta-kynttä sekä kaksi minttu-karkki-omenaista- versiota. Strawberry Margaritaa lakkasin laiskasti vain kaksi kerrosta, vaikka kolmas olisi ehdottomasti ollut tarpeen, mikäli olisi halunnut kärjen vapaalle osalle täyden peittävyyden. Koristelin kyseiset kynnet valkoisilla niiteillä, jotka koitin tällä kertaa asetella vähän mielikuvitustakin käyttäen muuallekin kuin kynsien tyviin. Käytin kahta pientä ja yhtä suurempaa niittiä per kynsi ja lopputuloksesta tulikin aika veikeä:)

Nimetön ja pikkurilli olivat tämän päivän hankalimmat ja niiden lakkaukset poistin lukuisia kertoja epäonnistumisten jälkeen. Lopulta päätin luottaa luottovalkoiseeni ja halusin koristelut ehdottomasti mintunvihreällä, sillä toiseen käteen en saanut sitä tungettua mihinkään:D Viimeisille murheenkryynikynsille olisi ehdottomasti kannattanut valita jotain vähän helpompaa kuin teipeillä leikkiminen, mutta onneksi kynsivinyyleillä sain raitaiset kynnet loihdittua melko vaivattomastikin. Mitänyt kirosin niitä asetellessa, sillä _suorien_ raitojen suunnittelu tuntui olevan melkein ylitsepääsemätön tavoite! Loppu hyvin, kaikki hyvin ja sain Mint Candy Applella ja kynsivinyyleillä aika raikkaan säväyksen tyttöväripainoitteisiin kynsiini.

 

Oikeaan käteen minun oli tarkoitus sijoittaa Strawberry Margarita samoille kynsille kuin vasurissakin, mutta jonkun ajatushärön vuoksi skippasinkin nimettömän ja jatkoin lakkausta etusormeen. Ensimmäinen ajatus oli murista ja vetää pienet itkupotkuraivarit (huom. tässä vaiheessa olin taistellut lakkojen kanssa jo aika kauan ja sisälläkin lämpötila oli melko trooppinen..), mutta sitten päätin olla välittämättä moisesta pikkuviasta. Niitit sain kuitenkin aseteltua oikeisiin kynsiin ja edes suunnilleen niin kuin aijoinkin.

Nimettömään ja peukaloon lakkasin pohjaksi kaksi kerrosta Live. Love. Carnavalia. Tein pilkkutikulla jotakuinkin kukan näköisiä möhkälekasoja kynsilleni käyttäen Ginan Whiteä. Keskustoihin käytin samaa lakkaa kuin pohjallekin ja niin niistä möhkälekasoista vain tuli yllättäen pienet kukkameret kynsille:) Tietysti sain kukkia vähän levitettyä päällyslakalla, mutta se ei oikeastaan jaksanut edes harmittaa kaikkien niiden muiden vastoinkäymisten jälkeen, joita olin jo näitä lakkauksia tehnessä kohdannut.


Itse tykkäisin käyttää näistä lakkauksista sanontaa "Vaikeuksien kautta voittoon", mutta äitini taas ihmetteli, että miksi en tehnyt toiseenkin käteen noita "kauniita kukkasia"? Tykkään kyllä oikeankin käden lopputuloksesta, mutta jotenkin nuo minttuiset raidat minusta piristävät tätä kokonaisuutta! Tärkeintähän se onkin, että itse viihtyy kynsissään, eikä se, mitä mieltä joku muu niistä on. Vai mitä?:)

24 kommenttia:

 1. Todella nätit lakkaukset :) Hyvin antaa tuo toisen käden minttu särmää.
  Munkin äiti usein kommentoi mun kynsiä ja useimmiten on ihan eri mieltä mun kanssa :D Mutta tärkeintä että itse viihtyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viveka!:)
   Samaa mieltä sekä mintusta, kuin siitäkin että tärkeintä on että itse viihtyy, oli sitten kyse kynsistä tai vaatteista tai mistä vain:)

   Poista
 2. Olipa mukava lukea, että siullakin tulee näitä huutopotkuraivareita kynsien kanssa :DD Mie kun luulin, että sie saat aina tehtyä kynnet ilman taisteluja :P
  Kunhan vaan ei sa paha kynsikarma olis nyt kotiutunut sinne :(
  Mutta nää on kyllä aivan mielettömän kauniit kynnet! Tykkään noista minttukynsistä, piristää kivasti näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule kyllä mulla tulee niitä useinkin, ei vaan kehtaa joka kerta valittaa ;D

   Poista
 3. awws, tosi söpöt :3

  VastaaPoista
 4. Voi söpöt ja raikkaat kynnet. Tuo minttu piristää hyvin kokonaisuutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Samaa mieltä mintusta, ilman sitä lakkaus ois ollut liian harmoninen.

   Poista
 5. Wau, ihana kokonaisuus. Upeasti oot saanut kaiken mätsäämään, vaikka tosiaan on monta erilaista juttua kynsillä. Ihailen kovasti :).

  VastaaPoista
 6. Kaikesta huolimatta lopputulos näyttää tosi hyvältä (:

  VastaaPoista
 7. Mä tykkään näistä tooosi paljon! :3

  VastaaPoista
 8. Nämä on IHANAT, tykkään ihan hirveesti ja oon tullut jo kolmesti pälläämään näitä kuvia, nyt vasta sain kommentoitua :D ja sympatiat sinne, rankat lakkausprosessit on täälläkin päässä tulleet tutuiksi, tosin mulla on ollut enempi sitä "vaikeuksien kautta tappioon" -osastoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma:) Nää on olleet kyllä yhdet tän kesän suosikeista! Harmi ettei aina voi onnistua yhtä hyvin;)

   Poista