Sivut

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Eka kerta!

Eilen illalla rohkaisin mieleni ja kokeilin sellaista juttua, joka on ollut tehtävälistalla varmaan huhtikuun alusta asti. Homman nimihän on vesimarmorointi! Jos käsite on jollekin outo, niin lyhyesti selitettynä vesikippoon, jossa on huoneenlämpöistä vettä pudotellaan pisaroita kynsilakkaa ja vedellään esim. hammas- tai cocktailtikulla kynsilakkaan kuvioita. Sitten vaan kynsi upotetaan lasiin ja kuvio tarttuu kynnelle. Parempia ohjeita ja vinkkejä löytyy esimerkiksi täältä ja täältä.

Mä olin ihan varma että saisin vähintäänkin puoli keittiötä lainehtimaan kynsilakkavedessä ja pään puolilleen harmaita hiuksia vesimarmorointia kokeillessa. Oikeestaan se olikin sitten aika hauskaa!:) Miinuspisteitä homman sotkuisuudesta ja esivalmisteluun menevästä ajasta (sormien teippaaminen). Itse marmorointi kävi aika nopeasti ja oli mielenkiintoista seurata miten lakkatipat leviää ja minkälaisia kuvioita niihin saa taiteiltua.

Ennen kuvien lisäämistä pahoittelen sotkuisia kynsinauhoja :/ Jälkisiivous oli aika turhauttavaa kun lakat levisi kuitenkin aika makiasti sormille ja suoraansanottuna mulla iski jo laiskuus näiden siivoamisessa.

Aloitin oikeasta kädestä. Pikkurilli ja nimetön ei oikein onnistuneet, mutta loppuihin olen jo ihan tyytyväinen.

Vasemmasta kädestä kaikki onnistuivat ihan hyvin, mutta tökkäsin nimettömään jollakin ja siihen tuli tuollainen paljas kohta :(

Yhteiskuva. Oonko muuten muistanu mainita, että vaikka tuo mun mies ei millään ymmärrä miten jaksa intoilla kynsilakoista ja blogihommista, niin aina se silti kuvaa mun räpellyksiä jos vaan pyydän <3

Käytetyt lakat ja osa tarvikkeista. Alle lakkasin Wild & Mildin Polarbearilla ja marmoroinnissa käytin Wild and Crazyn Twilightia sekä Rimmelin Sky Highia. Päällyslakkana toimi Cesarssin pikakuivattava. Ylimenneitä lakkoja poistelin ihan vanulapuilla ja -puikoilla sekä Cesarsin korjauskynällä. Maalarinteippi suojasi sormia pahimmilta värjäytymiltä.
Minusta näistä tuli ihan kivat ensikokeilemalla! Voi silti olla että kokeilu oli ensimmäinen ja viimeinen.. Vaikka marmorointi itsessään olikin ihan hauskaa ja mielenkiintoista, niin valmisteluihin käytettävä aika ja homman sotkuisuus pistää miettimään että jaksaako samaa ruljanssia ihan heti uudestaan.

11 kommenttia:

 1. Oi kiva, mäkin tein tänään vesimarmoroinnin!

  VastaaPoista
 2. Hienot kynnet! Kokeilin kerran itse ja tuli sellanen sotku että en uudelleen ole kokeillut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Onhan tuossa tosiaan aika iso riski saada kunnon sotku aikaan.. Onneksi selvisin aika vähällä mutta taitaa jäädä vähäisiksi minunkin vesimarmorointikerrat.

   Poista
 3. Kävin tutustumassa ja liityin lukijoihisi. Tein itsekin eka kertaa vesimarmoroinnin. Sulla on ihanan pirteät värit näissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun liityit lukijaksi!:) Palautetta saa antaa kun pysyy hyvän maun rajoissa:) Tykkään kyllä itsekin näistä väreistä.

   Poista
 4. Makeat värit! Tosi hyvin onnistui ekaksi kerraksi. Itse en ole vielä uskaltautunut kokeilla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan kivat näistä tosiaan tuli vaikka ennakko-odotukset ei ollu kovin korkeella :D Kokeilehan sinäkin vaan kerta mäkin uskalsin!:)

   Poista
 5. Tosi kivat kynnet, nuo värit on ihanat!
  Toimiiko tuo Cesarsin korjauskynä hyvin? Lähinnä vaan, että onko kätevämpi kuin sivellin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä nykyään kallistun useammin siveltimen, kuin tuon korjauskynän puoleen. Pikkutarkkaan siivoukseen sivellin on parempi.

   Poista
  2. Okei.. Itekkin käytän sivellintä, taitaapa jäädä korjauskynä ostamatta. :)

   Poista