Sivut

torstai 4. huhtikuuta 2013

Termintti ja Lumimies

Esittelin teille Teannan oma lakka.- merkin kevätkokoelman tuossa jokunen aika sitten. Tarkoitus oli pikimmiten saada lakat myös kynsille ja kuvamateriaalia niistä blogiin. Joku ylempi voima päätti vähän toisin ja ylensikin minut iloisen bloggailun sijaan sairastuvan vartijaksi. Kiitos kuitenkin teille kaikille, jotka kävitte kommentoimassa pääsiäispostaukseen sekä teille, jotka olette Teannanpaikassa vierailleet tässä hiljaisuudenkin aikana:)

Kuten edellä jo mainitsin, niin meidän talo on yksi sairastupa tällä hetkellä. Kuluttavaa tästä tekee se, että olen myös itse sairastelemassa niskajumeja ja päänsärkyjä, vaihteeksi. Nyt mulla on itseni lisäksi huolehdittavana kelkkailijamieheni, joka selvisi kisakaudesta ilman suurempia vammoja ja päätti ottaa vahingon takaisin pitkäperjantaina omalla kotiradalla. Pitkäperjantai kuluikin kivasti yhteispäivystyksessä ja keppien kanssahan sieltä palattiin, sillä miehen polveen tuli jonkinlainen kierukkavamma. Eilen hakiessani itselleni lisää sairastelulomaa käytin myös Termiitin hoitajan juttusilla, sillä hän on ollut koko päivän niin itkuinen ja valittanut korvaa. Kovasti punoittava korvahan pojalla oli, mutta liike oli hyvä, joten antibiootteja ei tarvinut aloittaa.

Niin että tämmöinen selitys blogihiljaisuudelle, lienee ihan hyväksyttävää sorttia.. Ajattelin tehdä hiljaista paluuta kirjoittamiseen, sellaisella aikataululla kun nyt jaksan ja kerkeän päivittää. Teannan oma lakka.- kevätkokoelman lakat ovat ehtineet nyt jo ensikokeiluun, joten eräänä päivänä latasin kuvat valmiiksi bloggeriin ja olen työstänyt tätä tekstiä aina pikkuhiljaa Ipadilla loppuun.


Ensimmäiseksi kynnelle pääsi Termintti. Jo lakan koostumusta tutkaillesani arvailin sen kaipaavan muutamaa tippaa lakanohenninta ja oikeassa olin. Peittävyys Termintillä olisi ollut loistava, sillä ensimmäisellä kerroksella olisi saanut aikaan täyden peittävyyden, mikäli lakka olisi levinnyt tasaisesti. Loppujen lopuksi jouduin sutimaan kolme kerrosta, en peittävyyden, vaan tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Sävystä tuli juuri sopivan hempeä tällaiselle yleensä vihreää karttavalle lakkailijalle:)


Lumimies oli paljon ohkaisempaa tavaraa kuin Termintti ja koostumus muistutti levittyvyydeltään aika paljon Chinan lakkoja. Tämän kanssa oli helpompaa työskennellä, mutta peittävyydessä lakka hävisi 10-0. Lumimiestä jouduin kerrostamaan neljään kertaan peittävän lopputuloksen saamiseksi. Kuivumisaika venyi melko pitkäksi useiden kerroksien takia, mutta tarkkaa aikaa on hankalaa sanoa, sillä varoin tarkoituksella kopauttamasta kynsiä mihinkään pariin tuntiin. Lakassa näkyvät pienet kuhmut ovat tuleet lakan jo kuivuttua, sillä kerkesin kuvaamaan kynnet vasta pari päivää lakkaamisen jälkeen. Kestävyys Lumimiehellä on hyvä, neljä päivää kynsilläolon jälkeen lievää kärkikulumaa (sekä kuvassa näkyvät muhkurat) lukuunottamatta kulumaa ei tullut oikeastaan ollenkaan. Vielä kun olisin tajunnut korkata uuden pikakuivattavan, niin lakan rajat ei olisi vetäytyneet noin epäsiisteiksi..


Termintin kuvasin koristeltunakin, mutta feilasin tarrojen kanssa niin pahasti, että päätin jättää ne kuvat julkaisematta. Sitä tulee nykyään niin harvoin käytettyä tarroja, että unohtaa ettei niiden päälle oikein pikakuivattava sovi. Lumimies oli tarkoitus myös koristella, mutta kuten ensimmäisessä kappaleessa mainitsin, niin jotain pientä tuli näiden suunnitelmien tielle.. Kumpikin lakka lunastaa puutteistansa huolimatta pysyvän paikan kokoelmastani. Teanna tykkää<3

6 kommenttia: