Sivut

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

31DC2013 - Päivä 16: (kotimainen) Heimokuosi

Tribal print, eli minun järjelläni suomennettuna heimokuosi on se koristelutyyli, jota olen vähiten odottanut haasteen edetessä. Olen päässyt siihen käsitykseen, että heimokuosia kuvaavat joko erilaisin viivakuvioin tai pilkuin koristellut kynnet, enkä osaa kumpaakaan tyyliä toteuttaa kovin vakaalla kädellä. Onneksi löysin lusmuilijan tien ja sain aikaan jopa ihan kivat kynnet, vaikken sitä yhtään odottanutkaan!:)

Värimaailmasta tuli melko isänmaallinen Suomen toissapäiväisten synttäreiden kunniaksi. Oikeastaan nämä kynnet tuovat mieleen konvehdin käärepaperin. Vai johtuuko mielleyhtymä vain siitä, että syön tässä suklaata samalla kuin kirjoitan..? Aika hyviä konvehteja, nams nam! :P

Konvehti-heimolaiskynsien pohjalla on kaksi kerrosta OPIn DS Magicia. En ole ulkoiluttanut tätä muistaakseni sitten huhtikuun ja yllätyin taas siitä, miten tykkään tästä väristä niin kovasti, vaikken yleensä suuri sinisten ystävä olekaan! Herkulliseen väriin kun yhdistetään hyvä peittävyys ja helppo levittyvyys, niin voisi luulla tämän lakan päätyvän kynnelle useamminkin. Ehkä minä säästelen tätä jotenkin alitajuntaisesti, sillä tuskin tulen enää toista näin mieluista sinistä lakkaa omistamaan.

Pohjan kuivuttua leimasin XL- laatta C:stä sopivan näköistä kuviota Konadin valkoisella leimauslakalla. Tuo edellä mainittu leimauslakka on taas yksi niistä lakoista, jonka työkaverini on bongannut minulle kirppikseltä. Edellisellä omistajalla oli jäänyt pullon kaula puhdistamatta ja lakka oli _todella_ paksua liisteriä. Laiskuuksissani kokeilin sillä leimaamista sellaisenaan ja ihme ja kumma se toimi silti moitteettomasti!:) Kuvioiden kohdistuksen oli tietysti mentävä vinoon heti ensimmäisestä kynnestä lähtien, mutta tämä asia ei häiritse pahemmin silmää kuin erittäin läheltä tarkasteltuna.

Sinivalkoiset kynnet tuntuivat kaipaavan vielä jotain kaveriksi, joten otin pitkäkarvaisen siveltimen ja Gina Tricon Silverin apuun. Täytin osan viivoista vapisevin käsin Silverillä. Onneksi en ryhtynyt kovin haasteellisiin maalausoperaatioihin, sillä pelkäsin niin pilaavani kuvion, että käteni tärisivät kuin pahimmankin pikkujouluillan jälkeen:D
Kiva lisäys lakkaukseen tuli mielestäni vain nuo muutamat hopeiset viivatkin lisäämällä ja olen lopputulokseen paljon tyytyväisempi kuin olisin ikinä voinut kuvitellakkaan. Arvioidun max tunnin kynsillä keston sijaan nämä pysyivät katselun alla melkein kokonaisen vuorokauden;)

Sainpa muuten taas kaksi haastekärpästä yhdellä iskulla, sillä Lakkaushaaste-ryhmän tämän viikon aiheena oli "yllättäen" Suomi-kynnet:)

Mikä on teidän suhteenne/suhtautumisenne tribal-kynsiin?

6 kommenttia:

 1. Aika lailla sama suhtautuminen heimokuosiin, kaikkein vähiten odottanut.. Tässä onkin nyt muutaman päivän koittanut vältellä just tuota haastepäivää.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, en olekaan ainoa! Mä pikkusen oikaisin leimaamalla, mutta säästyinpähän harmailta hiuksilta:D Odotan jo täällä sun versiota!!:)

   Poista
 2. Tykkään kyllä katsella muiden heimokynsiä, mutten ole oikein itse jaksanut innostua tekemään niitä (: Nämä on kuitenkin tosi hyvin onnistuneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Toisilla ne näyttää ihan kivalta, mut omiin kynsiin ne ei oikein istu..
   Nää kyllä oli yllättävän mieluiset, varmaan siksi kun en ees yrittänyt värkätä näitä täysin käsityönä:)

   Poista