Sivut

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kaukaa kauniit

Tänään meidän kotona on haissut kynsilakanpoistoaine ja lakat ihan urakalla. Tämän katon alla syntyi kolmet uudet lakkaukset. Lakkasin mieheni siskon kynnet ja hänen tyttönsä puolestaan koristeli itse kyntensä minun tarvikkeillani. Iltasella vaihdoin vielä omiin kynsiini hieman maanläheisemmät sävyt.

Joku oli blogissaan (en muista kuka ja missä) sanonut joitakin kynsiään kaukaa kauniiksi. Tuo kuvaus vastaa täysin näitä kynsiä! Kaukaa ovat mielestäni todella kauniit, mutta lähempää kun katsoo niin näkee osittaisia leimauksia, ruttaantuneita pohjia ja värjäytyneitä kynsinauhoja.Pohjana MNY sävy 657, leimailut Konadin laatasta M57 mustalla leimauslakalla. Isojen kukkien keskustoihin tökkäsin vielä Kissin pinkit rhinestonet väriä tuomaan.

Harkitsin pitkään laitanko näitä kuvia esille, koska tuo leimausjälki on taas tosi repaleista. Tällä kertaa en yrittänyt sen enempää kuviota kohdistella, vaan tarkoitus oli että kunhan edes osa mahtuis kynnelle!:D Ei siis liian tiukat vaatimukset mutta siltikään ei leimailu ottanut edelleenkään sujuakseen. Tällä kertaa olin oikeaan käteen hieman tyytyväisempi, koska siihen sain kaksi melkein täydellistä kuviota.

Nyt jos jollakin on takataskussa hyviä vinkkejä leimailuun niin laittakaa jakoon! Suunnitelmissa olis viikonlopuksi lapsen 1 vee synttäreille koko kynnen leimat, mutta jos en tämän parempaan pysty niin voi voi.. Perusasiat kyllä tiedän ja ymmärrän. Onko se vaan niin että harjoitus tekee mestarin?

4 kommenttia:

 1. leimauksen oppii vain kokeilemalla ja kokeilemalla vähän lisää. itsellä onnistuu ainakin parhaiten kun käyttää "pyöräytystekniikkaa" kun asettaa leiman kynnelle, youtubessa on hyviä tutorialeja. käytä myös asetonillista kynsilakanpoistoainetta laatan ja leimasimen putsaukseen (mielellään vielä öljytön ettei jää mitään ylimääräistä siihen laatan pintaan tai leimasimeen) leimausten välissä että laatta on puhdas että kuviot tulevat kokonaisina leimasimelle. olethan myös tarpeeksi nopea ettei kuva ehdi kuivahtaa leimasimelle?

  mutta juu, treeniä treeniä. kyllä se vielä alkaa sujua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikai tässä auta kun alkaa reenaamaan:) Harmittaa vaan jos on sattunut kerrankin saamaan pohjat tehtyä hyvin niin sitten suttaantuu kun leimaa pieleen.. Mutta eikait se auta kun yrittää. Kiitos kommentista, mielestäni olen toiminut juuri noin kun neuvot eli ehkä vika on sitten leimaustekniikassa.

   Poista
 2. No ei leimaus oikein suju mullakaan :)
  Mun suurin ongelma oli ettei lakka tartu leimasimeen,mutta luin vinkin eräästä blogista jossa neuvottiin karhentamaan leimasimen kumia hieman kynsiviilalla. Sen jälkeen on leimaus sujunut eikä ole tullut niin surkeita printtejä.

  Harjoitusta harjoitusta :) ja sen olen huomannut että riippuu lakastakin millä leimaa kuinka se sujuu.

  http://lakkaaddikti.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, en olekaan ainoa:D
   Mulla ei ole ollut ongelmaa siinä, etteikö lakka tarttuisi leimasimeen vaan siinä, että en tahdo saada kuviota kokonaisena kynnelle. Mutta kyllä mä vielä joku päivä leimaan ihan kokonaisia kuvia kun niin päätän!:)

   Poista